Reklama
Ďábelské dršťky
Fotogalerie:

Ďábelské dršťky

Karel Kroupa

Praha
Vařila je už moje babička a kdo má rád ostrá jídla, určitě si pochutná.
Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 750 g dršťky
  • 100 g slanina
  • 3 cibule velká
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 5 stroužků česnek
  • 1/2 lžičky majoránka
  • špetka paprika červená
  • dle chuti chilli
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 kostka masox
  • dle chuti maggi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Předvařené dršťky vypereme ve studené vodě a dáme vařit asi tak na půl hodiny do vody s masoxem. Pak slijeme.
  2. Nakrájíme slaninu na kostičky a necháme hodně vyškvařit. Pak přidáme dvě nakrájené cibule a orestujeme do světle zlaté barvy. Vložíme vařené dršťky, lehce osolíme a pak je zprudka za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Přidáme sůl a červenou papriku, pokrájený česnek, majoránku, zakápneme podle chuti tekutým kořením maggi a přibližně čtvrt hodiny dusíme, jen trošku podléváme vodou.
  3. Několik minut před dokončením přidáme třetí cibuli pokrájenou na jemné proužky a nahrubo posekaný česnek. A aby bylo jídlo skutečně ďábelské, dochutíme buď chilli kořením, nebo čerstvou pálivou pa­pričkou. Dršťky podáváme s bílým posoleným pečivem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo. Tereza Šrámková, Brno
Za pár korun /26.07.15
Kančí řízky v jogurtovém šálu

Kančí řízky v jogurtovém šálu

Marináda maso nádherně zjemní. 

Eva Jonášová, Jihlava 

Za pár korun /15.03.12
Kokosová stehýnka

Kokosová stehýnka

Jednoduchý, ale velice chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /17.03.13
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou.

Milada Hlavová, Praha

Za pár korun /29.03.16
Rajská polévka s knedlíčky

Rajská polévka s knedlíčky

Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy...
Za pár korun /08.12.08
Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Na jaře můžeš špenát nahradit mladými kopřivami.

Zuzana Jílková, Kolín

Za pár korun /16.05.13
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama