Ingredience
- 750 g dršťky
- 100 g slanina
- 3 cibule velká
- 1 lžíce mouka hladká
- 5 stroužků česnek
- 1/2 lžičky majoránka
- špetka paprika červená
- dle chuti chilli
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 kostka masox
- dle chuti maggi
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Předvařené dršťky vypereme ve studené vodě a dáme vařit asi tak na půl hodiny do vody s masoxem. Pak slijeme.
-
Nakrájíme slaninu na kostičky a necháme hodně vyškvařit. Pak přidáme dvě nakrájené cibule a orestujeme do světle zlaté barvy. Vložíme vařené dršťky, lehce osolíme a pak je zprudka za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Přidáme sůl a červenou papriku, pokrájený česnek, majoránku, zakápneme podle chuti tekutým kořením maggi a přibližně čtvrt hodiny dusíme, jen trošku podléváme vodou.
-
Několik minut před dokončením přidáme třetí cibuli pokrájenou na jemné proužky a nahrubo posekaný česnek. A aby bylo jídlo skutečně ďábelské, dochutíme buď chilli kořením, nebo čerstvou pálivou papričkou. Dršťky podáváme s bílým posoleným pečivem.