Reklama
Ďábelské dršťky
Fotogalerie:

Ďábelské dršťky

Karel Kroupa

Praha
Vařila je už moje babička a kdo má rád ostrá jídla, určitě si pochutná.
Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 750 g dršťky
  • 100 g slanina
  • 3 cibule velká
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 5 stroužků česnek
  • 1/2 lžičky majoránka
  • špetka paprika červená
  • dle chuti chilli
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 kostka masox
  • dle chuti maggi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Předvařené dršťky vypereme ve studené vodě a dáme vařit asi tak na půl hodiny do vody s masoxem. Pak slijeme.
  2. Nakrájíme slaninu na kostičky a necháme hodně vyškvařit. Pak přidáme dvě nakrájené cibule a orestujeme do světle zlaté barvy. Vložíme vařené dršťky, lehce osolíme a pak je zprudka za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Přidáme sůl a červenou papriku, pokrájený česnek, majoránku, zakápneme podle chuti tekutým kořením maggi a přibližně čtvrt hodiny dusíme, jen trošku podléváme vodou.
  3. Několik minut před dokončením přidáme třetí cibuli pokrájenou na jemné proužky a nahrubo posekaný česnek. A aby bylo jídlo skutečně ďábelské, dochutíme buď chilli kořením, nebo čerstvou pálivou pa­pričkou. Dršťky podáváme s bílým posoleným pečivem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
Masové koule se sýrem

Masové koule se sýrem

Menší porce vyhovují hlavně dětem.

Andrea Morávková, Studénka

Za pár korun /15.06.14
Papriky se sýrovou nádivkou

Papriky se sýrovou nádivkou

Hodí se k nim česnekový dresink.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /10.11.15
Rybí flamendr

Rybí flamendr

Máme rádi ostřejší jídla a recept na flamendra jsme si upravili na míru. 

Petra ...

Za pár korun /27.02.12
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jsou snadné, upeče je opravdu každý začátečník.
Petra Javorská,
České ...
Za pár korun /28.02.10
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která ...

Za pár korun /07.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu