Ďábelské dršťky
Fotogalerie:

Ďábelské dršťky

Karel Kroupa

Praha
Vařila je už moje babička a kdo má rád ostrá jídla, určitě si pochutná.
Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 750 g dršťky
  • 100 g slanina
  • 3 cibule velká
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 5 stroužků česnek
  • 1/2 lžičky majoránka
  • špetka paprika červená
  • dle chuti chilli
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 kostka masox
  • dle chuti maggi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Předvařené dršťky vypereme ve studené vodě a dáme vařit asi tak na půl hodiny do vody s masoxem. Pak slijeme.
  2. Nakrájíme slaninu na kostičky a necháme hodně vyškvařit. Pak přidáme dvě nakrájené cibule a orestujeme do světle zlaté barvy. Vložíme vařené dršťky, lehce osolíme a pak je zprudka za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Přidáme sůl a červenou papriku, pokrájený česnek, majoránku, zakápneme podle chuti tekutým kořením maggi a přibližně čtvrt hodiny dusíme, jen trošku podléváme vodou.
  3. Několik minut před dokončením přidáme třetí cibuli pokrájenou na jemné proužky a nahrubo posekaný česnek. A aby bylo jídlo skutečně ďábelské, dochutíme buď chilli kořením, nebo čerstvou pálivou pa­pričkou. Dršťky podáváme s bílým posoleným pečivem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Jeho chuť je jedinečná, zkus to! Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /20.02.15
Křehké masíčko à la barbecue

Křehké masíčko à la barbecue

Lepší jsou šťavnatější stehýnka.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /15.08.17
Okurková omáčka

Okurková omáčka

Super večeře, když spěchám a rodina chce něco teplého.

Irena Poláková, Praha

Za pár korun /19.08.16
Sladký rýžový nákyp

Sladký rýžový nákyp

Tento nákyp zasytí, je zdravý a navíc si děti smlsnou. Když zbude, klidně si jej druhý ...
Za pár korun /11.03.13
Kuřecí játra s těstovinami

Kuřecí játra s těstovinami

Tato směs do pekáče je levná a dobrá.
Jitka Kottová, Prachatice
Za pár korun /02.07.09
Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov
Za pár korun /12.01.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama