Reklama
Cuketový závin
Fotogalerie:

Cuketový závin

Miriam Prateková

Brno

Každý, kdo ochutnal, chválil.

Miriam Prateková, Brno

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • trocha hladké mouky na vál
  • 2-3 mladé cukety
  • kousek pórku
  • 2 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 svazku bylinky
  • 120 g tvrdý sýr
  • 100 g paprikový bok
  • 1 vejce na potření
  • 2 lžíce neloupané lněné semínko

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme na pomoučeném válu obdélník. Cukety oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka a obojí osmahneme na rozpáleném oleji. Podusíme asi 8 minut a ochutíme solí, pepřem a najemno posekanými bylinkami. Směs necháme lehce prochladnout.

  2. Na obě těsta rovnoměrně rozprostřeme hotovou cuketovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky paprikového boku. Těsto svineme do závinu, oba konce pevně stlačíme k sobě a oba záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.

Tip redakce

Do směsi můžeš vmíchat malou plechovku sterilované kukuřice.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo. Zdeňka Hlocká, Praha
Za pár korun /16.09.13
Houbové mističky

Houbové mističky

Elegantní předkrm se stane ozdobou tvého stolu. 

Hana Veselá, Příbram 

Za pár korun /07.02.12
Masovo-jáhlové karbanátky

Masovo-jáhlové karbanátky

Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
...
Za pár korun /23.05.11
Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Chtěla bych také přispět svým nápadem.
Jana Pospíšilová, Ostrava
Za pár korun /21.07.08
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
Jahodová marmeláda bez cukru

Jahodová marmeláda bez cukru

Rádi snídáme čerstvé pečivo
s marmeládou.
Jana Součková, Praha
Za pár korun /17.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu