Ingredience
- 1 těsto listové
- 1/2 cuketa
- 500 g salám měkký
- 20 ml olej na smažení
- špetka koření provensálské
- špetka bazalka
- špetka oregáno
- 2 lžíce kečup
- 6 plátků sýr eidam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto vyválíme podle velikosti formy na pizzu. Cuketu nahrubo nastrouháme a necháme okapat. Salám také nastrouháme.
-
Na pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme koření a kečup. Vložíme salám a vše osmažíme. Vytvoříme tak salámovo-kečupovou polpu (speciální omáčku na pizzu). Necháme vychladnout a pak ji namažeme na těsto, hustě zasypeme cuketou a dáme do trouby.
-
Pečeme asi dvacet minut. Těsně před dokončením rozložíme na povrch plátky sýra a necháme ho roztéct.