Reklama
Cuketová čalamáda
Fotogalerie:

Cuketová čalamáda

Alenka Linhartová

Zábřeh na Moravě
K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je příjemné v zimě, kdy je čerstvá zelenina drahá, sáhnout po sklenici s poklady z vlastní zahrádky. Čalamádu mám moc ráda.
Alenka Linhartová, Zábřeh na Moravě

Ingredience

  • 2 rajčata
  • 5 stroužků česnek
  • 4 cibule
  • olej
  • 3 cuketa

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cuketu opláchneme a se slupkou nastrouháme na struhadle nahrubo.
  2. krok2
    Cibuli nakrájíme na jemné kousíčky a na oleji ji osmažíme. Přidáme protlak, pepř, sůl a na plátky nakrájený česnek. Do připravených čistých sklenic vrstvíme vždy řadu cukety a tu poté zalijeme to­matovou směsí.
  3. krok3
    Sklenice uzavřeme čistými víčky a poté sterilujeme 5 minut při 100 °C. Sklenice s hotovou čalamádou dobře uložíme na tmavém a suchém místě. Tato čalamáda z cuket je vhodná nejen k masu, ale i na omáčky, k těstovinám nebo na pikantní toasty.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pórková rýže

Pórková rýže

Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta ...
Za pár korun /17.03.10
Zeleninová ‚‚čína‘‘

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Podáváme s rýží a jíme hůlkami.

Eliška Robová, Praha

Za pár korun /15.07.15
Krupicové noky v rajské s bylinkami

Krupicové noky v rajské s bylinkami

Do nočků můžeš přidat strouhaný parmazán.

Alena Kratochvílová, Znojmo

Za pár korun /25.04.15
Karí špagety

Karí špagety

Oběd, který máš rychle a lacino hotový.
Miroslava Kučerová, Stružinec
Za pár korun /11.12.08
Krémová polévka s řapíkatým celerem

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Když nemám mnoho času, uvařím k obědu jen vydatnou polévku. S kouskem čerstvého ...
Za pár korun /17.05.13
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Za pár korun /06.03.16
 

Nejnovější

Hruškový dort s marcipánem

Hruškový dort s marcipánem

Slavnostní dezert, který je přitom velice jednoduchý. A úspěch zaručen! ...
Sladký život /11.12.16
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama