Reklama
Cuketová čalamáda
Fotogalerie:

Cuketová čalamáda

Alenka Linhartová

Zábřeh na Moravě
K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je příjemné v zimě, kdy je čerstvá zelenina drahá, sáhnout po sklenici s poklady z vlastní zahrádky. Čalamádu mám moc ráda.
Alenka Linhartová, Zábřeh na Moravě

Ingredience

  • 2 rajčata
  • 5 stroužků česnek
  • 4 cibule
  • olej
  • 3 cuketa

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cuketu opláchneme a se slupkou nastrouháme na struhadle nahrubo.
  2. krok2
    Cibuli nakrájíme na jemné kousíčky a na oleji ji osmažíme. Přidáme protlak, pepř, sůl a na plátky nakrájený česnek. Do připravených čistých sklenic vrstvíme vždy řadu cukety a tu poté zalijeme to­matovou směsí.
  3. krok3
    Sklenice uzavřeme čistými víčky a poté sterilujeme 5 minut při 100 °C. Sklenice s hotovou čalamádou dobře uložíme na tmavém a suchém místě. Tato čalamáda z cuket je vhodná nejen k masu, ale i na omáčky, k těstovinám nebo na pikantní toasty.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrnek plný chuti

Hrnek plný chuti

Recept mám od své babičky. Irena Ivanová, Ostrava
Za pár korun /04.08.12
Utopenci v omáčce

Utopenci v omáčce

Vynikající s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Monika Kupcová, Olomouc

Za pár korun /11.11.12
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Kapusťáky

Kapusťáky

Do uvařených brambor můžeš vmíchat nasekané olivy.

Veronika a Martin ...

Za pár korun /07.02.14
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Jestli tvůj muž nechce jíst zeleninu, zabal mu ji do masa.

Růžena Bouzková, Znojmo

Za pár korun /06.02.13
Domácí brusinková paštika

Domácí brusinková paštika

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů.

Hana Veselá, Žirovnice

Za pár korun /16.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu