Reklama
Crescioni s uzeným kuřetem
Fotogalerie:

Crescioni s uzeným kuřetem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 4 uzená kuřecí stehna
  • 2 cibule
  • trocha oleje
  • 500  g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička soli
  • 50  ml olivového oleje
  • 70  ml mléka
  • 180 ml vody
  • trocha pepře
  • 120  g sýra
  • bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme a v troubě předehřáté na 180 °C 45 minut pečeme.

  2. Necháme vychladnout, odstraníme kůže, maso obereme z kostí a překrájíme na malé kousky.

  3. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na malém množství oleje pomalu opékáme, až změkne a lehce zezlátne.

  4. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a lžičkou soli. Přidáme olej, mléko a postupně přiléváme vodu. Vařečkou zpracujeme měkké, ale nelepivé těsto. Na válu posypaném moukou těsto rozdělíme na osm dílů.

  5. Z každého dílu postupně vyválíme placku silnou 2 mm. Na jednu polovinu placky rozdělíme část cibule a kuřecího masa, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  6. Přehneme druhou polovinou těsta, okraje stiskneme a vidličkou vytvoříme ozdobný vzorek. Pečeme na suché pánvi, při mírné teplotě, nejprve pod pokličkou.

  7. Během pečení placky několikrát obrátíme a pečeme, dokud se nevytvoří zlaté až hnědé fleky, celkem asi 5 minut. Podáváme ozdobené bazalkou.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin se zelím

Závin se zelím

Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem ...
Za pár korun /08.01.09
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
Želatinová tlačenka

Želatinová tlačenka

Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající ...
Za pár korun /23.09.08
Uzeninový aspik

Uzeninový aspik

Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
...
Za pár korun /23.12.11
Křupavá kolečka

Křupavá kolečka

Suroviny se doma vždycky najdou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /29.04.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné ...
Za pár korun /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama