Reklama
Čočková polévka
Fotogalerie:

Čočková polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, Teplice 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 Pikantní klobása
  • trocha olej
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladká mouka
  • majoránka červená čočka
  • sůl špetka
  • strouhaný eidam podle chuti
  • nasekaná petrželka 3 lžíce
  • 1 hrst

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji nejprve opečeme kousky klobásy. Asi po 5 minutách je vyndáme a ve vypečeném tuku opečeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a 5 minut smažíme cibulovou jíšku. Zalijeme trochou teplé vody a rozmícháme. 

  2. Čočku propláchneme a dáme na 10–15 minut vařit. Pak ji rozmačkáme, přidáme klobásu, vmícháme jíšku, ochutíme majoránkou a solí a povaříme ještě 10 minut. Posypeme sýrem a petrželkou. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Naše sekaná

Naše sekaná

Naše oblíbená sekaná. Hana Jeřábková, Lobodice
Za pár korun /29.08.12
Italské kuře po myslivecku

Italské kuře po myslivecku

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Za pár korun /19.09.12
Sekaná se sýrem

Sekaná se sýrem

Domácí sekaná, která chutná každému.

Kristýna Kolínská, Chlumec u Ústí nad Labem

Za pár korun /29.05.13
Bramborový salát

Bramborový salát

Nechávám jej alespoň tři hodiny odležet.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Za pár korun /21.12.15
Bramborové lokše s jatýrky

Bramborové lokše s jatýrky

Dříve je hospodyňky pekly přímo na kamnech, dnes poslouží pánev.

Renata Slavíčková,...

Za pár korun /14.12.15
Milánské špagety

Milánské špagety

Tento recept mám od tchýně a je výborný teplý i studený.

Radka Knapová, Jičín

Za pár korun /11.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu