Koriandr může nahradit bazalka, krevety vařené kuřecí maso... Recept na čínské nudle můžete vylepšit podle vlastní chuti.
Suroviny
Postup
Osmažte cibuli.
Olej rozpalte ve woku nebo hluboké pánvi. Přihoďte cibuli, posypte koriandrem a chilli (v této fázi ještě opatrně). Zprudka smažte pět minut, aby cibule změkla, ale nezměnila barvu.
Připravte si omáčku.
Přidejte rajčata a jednu a půl plechovky horké vody, přilijte rajčatové pyré a rozdrobenou bujonovou kostku. Dobře osolte a opepřete. Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu, poté snižte teplotu a nechte směs čtvrt hodiny pomalu vařit, tak aby zhoustla, ale pořád zůstala tekutá. Mezitím rozlámejte do mísy čínské nudle a přelijte je vroucí vodou (měla by je zakrývat). Promíchejte a odstavte.
Smíchejte a podávejte.
Když je omáčka hotová, slijte nudle a přihoďte je do ní spolu s mraženými krevetami. Pořádně promíchejte a nechte asi dvě minuty prohřát. Podle chuti dosolte a dopepřete; jestli chcete, můžete přidat trochu chilli a cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů)
Komentáře