Reklama
Čínská polévka
Fotogalerie:

Čínská polévka

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.

Ingredience

  • 1200 ml drůbežího vývaru
  • 1 cibule
  • 4 žampiony
  • 4 sušené čínské houby
  • 2 mrkve
  • 1 kedlubna
  • 150 g hrášku
  • nudle
  • sójová omáčka
  • sůl, pepř mletý, chilli, kari koření, zázvor
  • olej
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nudle uvaříme podle návodu. Sušené houby namočíme do horké vody, pak je nakrájíme na nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.


  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme v hrnci. Přidáme žampiony, černé houby, mrkev, kedlubnu a vše orestujeme. Zaprášíme lžičkou kari koření, špetkou pepře, zázvoru a chilli. Zalijeme vývarem a povaříme. 

  3. Nakonec do polévky vsypeme mražený hrášek a pět minut povaříme. 
    Dochutíme sójovou omáčkou, případně solí. Uvařené nudle rozdělíme do misek, doplníme horkou polévkou, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny. ...
Za pár korun /01.10.16
Barevný koláč

Barevný koláč

Na stole vypadá krásně

Podle receptu Dity ...

Za pár korun /24.10.19
Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
...
Za pár korun /29.03.10
Penne zapečené s ragú

Penne zapečené s ragú

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /15.06.19
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Slaný koláč s brokolicí

Slaný koláč s brokolicí

Koláče nemusejí být jen sladké...

Lenka Kerlínová, Darkovice

Za pár korun /08.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu