Reklama
Cikánské řízečky
Fotogalerie:

Cikánské řízečky

Lenka Petrusová
Lenka Petrusová
Pardubice

Výborný a levný oběd.

Lenka Petrusová, Pardubice

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 2 ks malá cibule
  • 1 lžička kari
  • 300 g kuřecí řízky
  • 1/3 kostky máslo na kaši
  • 1/3 hrnku mléko na kaši
  • každá po 1 lžičce mletá paprika pálivá + sladká
  • olej
  • pepř
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 5 lžic solamyl
  • 3 - 4 ks vejce
  • 2 lžičky worcestrová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Osolíme, opepříme, okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30 minut odstát v lednici. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a ve skleničce rozšleháme vejce.

  2. K odleželému masu přidáme cibuli, vejce a po lžících přisypáváme solamyl, aby nám vznikla hustá hmota, z které můžeme tvarovat placičky. Na rozpáleném oleji pečeme dozlatova. Obracíme opatrně, aby se nám nerozpadly.

  3. Uvařené brambory zcedíme a rozmačkáme, přidáme 1/3 másla a 1/3 hrníčku mléka a vyšleháme do kaše.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Labužnické těstoviny

Labužnické těstoviny

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet. Renata Trpišovská, Zruč nad ...
Za pár korun /01.04.12
Kuře s nivou a hermelínem

Kuře s nivou a hermelínem

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu.

Kateřina Macháčková, Staré Křečany

Za pár korun /01.10.13
Vepřové srdce na slanině

Vepřové srdce na slanině

Nedám dopustit na klasickou českou kuchyni. Máme rádi vepřovou se zelím, svíčkovou i ...
Za pár korun /26.04.12
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Kynuté chuťovky z batátů

Kynuté chuťovky z batátů

Batáty jsou sladké brambory, které koupíš např. v Kauflandu.

Libuše Choutková, ...

Za pár korun /28.04.15
Chalupářské  šup sem šup tam

Chalupářské šup sem šup tam

Ještě se nestalo, že by něco zbylo.

Veronika Runzová, Praha

Za pár korun /30.07.15
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama