Reklama
Cikánské řízečky
Fotogalerie:

Cikánské řízečky

Lenka Petrusová
Lenka Petrusová
Pardubice

Výborný a levný oběd.

Lenka Petrusová, Pardubice

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 2 ks malá cibule
  • 1 lžička kari
  • 300 g kuřecí řízky
  • 1/3 kostky máslo na kaši
  • 1/3 hrnku mléko na kaši
  • každá po 1 lžičce mletá paprika pálivá + sladká
  • olej
  • pepř
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 5 lžic solamyl
  • 3 - 4 ks vejce
  • 2 lžičky worcestrová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Osolíme, opepříme, okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30 minut odstát v lednici. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a ve skleničce rozšleháme vejce.

  2. K odleželému masu přidáme cibuli, vejce a po lžících přisypáváme solamyl, aby nám vznikla hustá hmota, z které můžeme tvarovat placičky. Na rozpáleném oleji pečeme dozlatova. Obracíme opatrně, aby se nám nerozpadly.

  3. Uvařené brambory zcedíme a rozmačkáme, přidáme 1/3 másla a 1/3 hrníčku mléka a vyšleháme do kaše.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín plněný zelím

Hermelín plněný zelím

Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina. Markéta Dvořáková, Pavlov
Za pár korun /28.02.12
Ovocný řez s tvarohovou náplní

Ovocný řez s tvarohovou náplní

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. ...

Za pár korun /20.07.17
Čína po našem

Čína po našem

Nejlepší je s rýží smíchanou s trochou pohanky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.05.14
Kuřecí stehna v dušené mrkvi

Kuřecí stehna v dušené mrkvi

Připraveno podle receptu

Radky Juříkové ze Zlína

Za pár korun /02.02.18
Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat.

...
Za pár korun /24.05.17
Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Můžeš do nich přidat i škvarečky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /05.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu