Reklama
Cibulový koláč
Fotogalerie:

Cibulový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Ludmily Pulcové z Přerova

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 240  g hladké mouky
  • 80  g změklého másla
  • 50  ml podmáslí
  • 1 žloutek
  • špetka soli a pepře
  • na vál hladká mouka
  • na formu olej a hrubá mouka
  • NÁPLŇ:
  • 1 lžíce másla
  • 600  g cibule
  • 150  g anglické slaniny
  • 3 vejce
  • 180  ml zakysané smetany
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme se změklým máslem, podmáslím, žloutkem, solí a pepřem. Vše zpracujeme v těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.

  2. Pak těsto rozválíme na placku a vložíme ho do kulaté koláčové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

  3. Těsto trochu vytáhneme, aby vznikly vyvýšené okraje, dno propícháme vidličkou a předpečeme ho v troubě při 200 °C přibližně 10 minut. Pak teplotu snížíme asi na 160 °C a pečeme ještě dalších 10 minut. Mezitím připravíme náplň.

  4. Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli opékáme.

  5. Vmícháme vejce rozmíchaná v zakysané smetaně, tymiánové lístky a směs dochutíme solí.

  6. Na předpečený korpus nalijeme náplň a dopečeme ještě asi 30 minut při 140 °C.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Borůvky se zakysanou smetanou

Borůvky se zakysanou smetanou

Mé děti už nechtějí jíst nic jiného! Tuhle dobrůtku dělám jako snídani, dezert ...
Za pár korun /17.07.17
Milánské špagety

Milánské špagety

Tento recept mám od tchýně a je výborný teplý i studený.

Radka Knapová, Jičín

Za pár korun /11.07.13
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo.
Iva Klodnerová, Svitavy
Za pár korun /22.02.10
Kuřecí quiche se špenátem

Kuřecí quiche se špenátem

Veronika Klučková, Český Těšín

Za pár korun /12.02.18
Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /18.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu