Reklama
Cibulový koláč
Fotogalerie:

Cibulový koláč

Klára Votavová

Praha
Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 300 g cibule
  • 200 g slanina anglická
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • špetka kmín

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vál posypeme hladkou moukou a polovinu těsta vyválíme na tenký plát, který přeneseme na plech.
  2. Cibuli oloupeme, překrojíme na půl a nakrájíme na tenká půlkolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli i slaninu rovnoměrně rozprostřeme na koláč, dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Druhou polovinu těsta také vyválíme na tenký plát, přiklopíme jím koláč a potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem. Nakonec ještě vrchní těsto propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny, a posypeme kmínem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 15–20 minut, dokud koláč nezezlátne.

    TIP: Koláč se dá připravit také z pórku. Obě varianty můžeme servírovat jako vhodnou přílohu k vínu.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zakysané karbanátky

Zakysané karbanátky

Výborná alternativa klasických karbanátků. Libuše Míková, Písařova Vesce  
Za pár korun /05.05.16
Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.

Hana Fialková,...

Za pár korun /16.05.13
Plněné sýrové taštičky

Plněné sýrové taštičky

Jsou úžasně nadýchané, zkus to!

Kateřina Zanášková, Vlkoš

Za pár korun /27.03.15
Bagetový špíz s kečupem

Bagetový špíz s kečupem

Nezapomeň přidat oblohu z čerstvé zeleniny.
Milada Krejčí, Svitavy
Za pár korun /29.06.12
Závin se zelím

Závin se zelím

Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem ...
Za pár korun /08.01.09
Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, ...

Za pár korun /05.03.12
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama