Reklama
Cibulový koláč
Fotogalerie:

Cibulový koláč

Klára Votavová

Praha
Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 300 g cibule
  • 200 g slanina anglická
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • špetka kmín

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vál posypeme hladkou moukou a polovinu těsta vyválíme na tenký plát, který přeneseme na plech.
  2. Cibuli oloupeme, překrojíme na půl a nakrájíme na tenká půlkolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli i slaninu rovnoměrně rozprostřeme na koláč, dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Druhou polovinu těsta také vyválíme na tenký plát, přiklopíme jím koláč a potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem. Nakonec ještě vrchní těsto propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny, a posypeme kmínem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 15–20 minut, dokud koláč nezezlátne.

    TIP: Koláč se dá připravit také z pórku. Obě varianty můžeme servírovat jako vhodnou přílohu k vínu.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečené cibulky

Zapečené cibulky

Proč by obyčejná zelenina nemohla chutnat svátečně?  Jana ...
Za pár korun /07.02.12
Slané tvarohové koláčky

Slané tvarohové koláčky

Svěží jarní večeře za pár korun, která tě zasytí a dodá ti vitaminy.

Vojta ...

Za pár korun /29.04.16
Krémová polévka s řapíkatým celerem

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Když nemám mnoho času, uvařím k obědu jen vydatnou polévku. S kouskem čerstvého ...
Za pár korun /17.05.13
Jednoduché pirohy

Jednoduché pirohy

Dají se plnit různými nádivkami.

Katarína Oravcová, Prešov

Za pár korun /04.03.16
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Salát podáváme z řízkem, steakem nebo jen tak samotný.

Svetlana Kravchenko, ...

Za pár korun /30.06.12
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama