Ingredience
- 1 balení těsto listové
- 1 lžíce mouka hladká
- 300 g cibule
- 200 g slanina anglická
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 vejce
- špetka kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vál posypeme hladkou moukou a polovinu těsta vyválíme na tenký plát, který přeneseme na plech.
-
Cibuli oloupeme, překrojíme na půl a nakrájíme na tenká půlkolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli i slaninu rovnoměrně rozprostřeme na koláč, dle chuti osolíme a opepříme.
-
Druhou polovinu těsta také vyválíme na tenký plát, přiklopíme jím koláč a potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem. Nakonec ještě vrchní těsto propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny, a posypeme kmínem.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 15–20 minut, dokud koláč nezezlátne.
TIP: Koláč se dá připravit také z pórku. Obě varianty můžeme servírovat jako vhodnou přílohu k vínu.