Reklama
Cibulové pyré na vepřových řízcích
Fotogalerie:

Cibulové pyré na vepřových řízcích

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

S pečivem chutná večeře, přidáš-li brambory, výtečný oběd.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 4 ks vepřové řízky
  • 4 ks cibule
  • 2 ks jablka
  • 100 g máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dusíme na zbytku másla doměkka.

  2. Přidáme oloupaná na plátky nakrájená jablka, sůl a po chvilce dušení vše zaprášíme moukou. Podle potřeby podlijeme horkou vodou a rozmixujeme. 

  3. Řízky vložíme na předehřáté talíře a obložíme cibulovým pyré.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krokety s holandskou omáčkou

Krokety s holandskou omáčkou

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /17.01.19
Masový koláč

Masový koláč

Nechtělo se mi vařit stále dokola klasickou sekanou, a tak jsem jednou připravila mleté ...
Za pár korun /06.10.08
Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, ...

Za pár korun /05.03.12
Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /22.09.16
Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Musí se dobře očistit, pak jsou výborné.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /19.07.14
Knedlíčky s paprikou a těstovinami

Knedlíčky s paprikou a těstovinami

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Ludmila Jordánová, Žerotice

Za pár korun /14.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu