S pečivem chutná večeře, přidáš-li brambory, výtečný oběd.
Hana Bílá, České Budějovice
Ingredience
- 4 ks vepřové řízky
- 4 ks cibule
- 2 ks jablka
- 100 g máslo
- 1 lžíce mouka hladká
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dusíme na zbytku másla doměkka.
-
Přidáme oloupaná na plátky nakrájená jablka, sůl a po chvilce dušení vše zaprášíme moukou. Podle potřeby podlijeme horkou vodou a rozmixujeme.
-
Řízky vložíme na předehřáté talíře a obložíme cibulovým pyré.