Reklama
Cibulky plněné masem a zelím
Fotogalerie:

Cibulky plněné masem a zelím

Evelína Macharová

Holešov

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější.

Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 středně velkých červené cibule
  • 2 stroužky česnek
  • trocha na smažení olej
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 100 g kysané bílé zelí
  • 1 svazek čerstvá pažitka
  • podle chuti pepř a sůl
  • 200 ml kuřecí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a odkrojíme shora 1/3. Z větší části vydlabeme dužinu, musí vzniknout prostor k naplnění. Odkrojky pokrájíme na jemné kousky a společně s nasekaným česnekem v pánvi na oleji dozlatova osmažíme.

  2. krok2

    K cibulce přidáme na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Orestujeme a zakapeme sójovou omáčkou.

  3. krok3

    Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme do pánve. Necháme prohřát a dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotovou směs odstavíme a promícháme s nasekanou pažitkou. Naplníme do připravených cibulek a dáme zapéct. Pečeme přiklopené asi 20 minut, během pečení lehce podléváme vývarem. Pak pokličku sundáme a necháme zezlátnout (zhruba 10 minut).

  5. Podáváme k pivu s čerstvým pečivem, výborně se hodí i česnekové topinky.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové placičky II

Květákové placičky II

Placičky z babiččiny kuchyně chutnají teplé i studené, s bramborami ...
Za pár korun /07.11.08
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Houbová omáčka s krutony

Houbová omáčka s krutony

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.

Martin Mrowiec, Karviná

Za pár korun /17.03.12
Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Za pár korun /24.02.12
Bramborový salát

Bramborový salát

Nechávám jej alespoň tři hodiny odležet.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Za pár korun /21.12.15
Minestrone s fazolemi

Minestrone s fazolemi

Hodí se pro ty, co hubnou. Není v ní zavářka, zato je plná zeleniny.
Jiřina ...
Za pár korun /19.06.12
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama