Cibulky plněné masem a zelím
Fotogalerie:

Cibulky plněné masem a zelím

Evelína Macharová

Holešov

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější.

Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 středně velkých červené cibule
  • 2 stroužky česnek
  • trocha na smažení olej
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 100 g kysané bílé zelí
  • 1 svazek čerstvá pažitka
  • podle chuti pepř a sůl
  • 200 ml kuřecí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a odkrojíme shora 1/3. Z větší části vydlabeme dužinu, musí vzniknout prostor k naplnění. Odkrojky pokrájíme na jemné kousky a společně s nasekaným česnekem v pánvi na oleji dozlatova osmažíme.

  2. krok2

    K cibulce přidáme na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Orestujeme a zakapeme sójovou omáčkou.

  3. krok3

    Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme do pánve. Necháme prohřát a dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotovou směs odstavíme a promícháme s nasekanou pažitkou. Naplníme do připravených cibulek a dáme zapéct. Pečeme přiklopené asi 20 minut, během pečení lehce podléváme vývarem. Pak pokličku sundáme a necháme zezlátnout (zhruba 10 minut).

  5. Podáváme k pivu s čerstvým pečivem, výborně se hodí i česnekové topinky.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí řízky s dýní

Kuřecí řízky s dýní

Nejchutnější je dýně hokaido. Květa Hošková, Vratimov
Za pár korun /29.09.13
Bramborovo-špenátové placičky

Bramborovo-špenátové placičky

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Za pár korun /09.08.12
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /10.11.13
Párkový salát

Párkový salát

Rychlá‚ snadná a opravdu sytá večeře. Je naprosto ideální k dobrému ...
Za pár korun /29.12.10
Zapečené ryzce s dýní

Zapečené ryzce s dýní

Na této dobrotě si pochutnají i vegetariáni. 

Božena ...

Za pár korun /05.01.16
Zamilované brambory

Zamilované brambory

Vyzkoušej moje s láskou zapékané brambory!
Eva Fišerová, Ústí nad Labem
Za pár korun /21.01.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama