Reklama
Cibulky plněné masem a zelím
Fotogalerie:

Cibulky plněné masem a zelím

Evelína Macharová

Holešov

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější.

Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 středně velkých červené cibule
  • 2 stroužky česnek
  • trocha na smažení olej
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 100 g kysané bílé zelí
  • 1 svazek čerstvá pažitka
  • podle chuti pepř a sůl
  • 200 ml kuřecí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a odkrojíme shora 1/3. Z větší části vydlabeme dužinu, musí vzniknout prostor k naplnění. Odkrojky pokrájíme na jemné kousky a společně s nasekaným česnekem v pánvi na oleji dozlatova osmažíme.

  2. krok2

    K cibulce přidáme na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Orestujeme a zakapeme sójovou omáčkou.

  3. krok3

    Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme do pánve. Necháme prohřát a dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotovou směs odstavíme a promícháme s nasekanou pažitkou. Naplníme do připravených cibulek a dáme zapéct. Pečeme přiklopené asi 20 minut, během pečení lehce podléváme vývarem. Pak pokličku sundáme a necháme zezlátnout (zhruba 10 minut).

  5. Podáváme k pivu s čerstvým pečivem, výborně se hodí i česnekové topinky.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Horský zeleninový koláč

Horský zeleninový koláč

Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před ...
Za pár korun /09.04.13
Závitky se slaninou a zeleninou

Závitky se slaninou a zeleninou

Krůtí maso nám chutná víc než kuřecí.

Simona Slováková, Ježov

Za pár korun /24.09.13
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Připraví je snadno i úplný začátečník.
Eva Mikysková, Třebíč
Za pár korun /03.02.10
Krkovička zapečená s brambory

Krkovička zapečená s brambory

Výborná rychlovka, která nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava

Za pár korun /15.02.13
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
Slepice, co chutná našim dětem

Slepice, co chutná našim dětem

U nás doma jsou velmi oblíbené omáčky. Slepice na smetaně je jídlo, na které nedají ...
Za pár korun /21.07.08
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama