Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější.
Evelína Macharová, Holešov
Ingredience
- Ingredience
- 8 středně velkých červené cibule
- 2 stroužky česnek
- trocha na smažení olej
- 400 g kuřecí prsa
- 2 lžičky sójová omáčka
- 100 g kysané bílé zelí
- 1 svazek čerstvá pažitka
- podle chuti pepř a sůl
- 200 ml kuřecí vývar
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibule oloupeme a odkrojíme shora 1/3. Z větší části vydlabeme dužinu, musí vzniknout prostor k naplnění. Odkrojky pokrájíme na jemné kousky a společně s nasekaným česnekem v pánvi na oleji dozlatova osmažíme.
-
K cibulce přidáme na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Orestujeme a zakapeme sójovou omáčkou.
-
Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme do pánve. Necháme prohřát a dochutíme solí a pepřem.
-
Hotovou směs odstavíme a promícháme s nasekanou pažitkou. Naplníme do připravených cibulek a dáme zapéct. Pečeme přiklopené asi 20 minut, během pečení lehce podléváme vývarem. Pak pokličku sundáme a necháme zezlátnout (zhruba 10 minut).
-
Podáváme k pivu s čerstvým pečivem, výborně se hodí i česnekové topinky.