Reklama
Cibulky plněné masem a zelím
Fotogalerie:

Cibulky plněné masem a zelím

Evelína Macharová

Holešov

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější.

Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 středně velkých červené cibule
  • 2 stroužky česnek
  • trocha na smažení olej
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 100 g kysané bílé zelí
  • 1 svazek čerstvá pažitka
  • podle chuti pepř a sůl
  • 200 ml kuřecí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a odkrojíme shora 1/3. Z větší části vydlabeme dužinu, musí vzniknout prostor k naplnění. Odkrojky pokrájíme na jemné kousky a společně s nasekaným česnekem v pánvi na oleji dozlatova osmažíme.

  2. krok2

    K cibulce přidáme na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Orestujeme a zakapeme sójovou omáčkou.

  3. krok3

    Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme do pánve. Necháme prohřát a dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotovou směs odstavíme a promícháme s nasekanou pažitkou. Naplníme do připravených cibulek a dáme zapéct. Pečeme přiklopené asi 20 minut, během pečení lehce podléváme vývarem. Pak pokličku sundáme a necháme zezlátnout (zhruba 10 minut).

  5. Podáváme k pivu s čerstvým pečivem, výborně se hodí i česnekové topinky.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Sýrové kopečky

Sýrové kopečky

Hrnečkovou metodou si připrav nejen sladkosti! Růžena Vranová, Strakonice
Za pár korun /02.07.09
Drůbeží knedlíčky

Drůbeží knedlíčky

Jsou dobré s omáčkou.

Lucie Rachtová, Praha 

Za pár korun /10.08.16
Lilkové šišky

Lilkové šišky

Lilek neloupej, ve slupce jsou cenné minerály. 

Lea Kopřivová, Hradec ...

Za pár korun /30.10.15
Zapečené petrželové těstoviny

Zapečené petrželové těstoviny

Lehký chutný pokrm.

Dominika Tučková, Sadská

Za pár korun /28.06.13
Celerové brambory

Celerové brambory

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /03.08.12
Zapečené noky s houbami

Zapečené noky s houbami

Sáček noků mám doma vždy po ruce.

Hana Kupková, Ostrava


Za pár korun /14.10.15
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama