Chřestové rizoto
Fotogalerie:

Chřestové rizoto

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která je na rizoto nejvhodnější.

Zlata Borůvková, Pardubice

Ingredience

  • 15 g máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 červená cibule
  • 6 ks čerstvý chřest
  • 100 g mražený hrášek
  • 300 g dlouhozrnná rýže
  • 1 l zeleninový vývar
  • 175 ml smetana
  • špetka soli
  • 100 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na velké pánvi rozpustíme máslo. Když začne pěnit, přidáme rozdrcené stroužky česneku a najemno nakrájenou červenou cibuli. Smažíme doměkka 3 až 5 minut.
  2. krok2

    Chřest řádně očistíme. Ořežeme a seřízneme tvrdší konce, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky a přidáme na pánev k cibuli a česneku.

  3. krok3

    Vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem, smažíme asi 2 minuty. Přidáme sběračku horkého zeleninového vývaru a pomalu vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po sběračkách, zhruba po 10 minutách přisypeme mražený hrášek. Takto vaříme ještě dalších 10 až 15 minut do změknutí rýže, během této doby stále přidáváme po sběračkách vývar.

  4. Poté přilijeme smetanu a ještě mírně vaříme, dokud se nevsákne. Na závěr podle potřeby dochutíme solí. 5. Hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky v zelenině

Kuřecí kousky v zelenině

Podáváme s rýží promíchanou s rozinkami. Karel Kroupa, Praha
Za pár korun /12.08.17
Houbové knedlíky se špenátem

Houbové knedlíky se špenátem

Když nemáš chuť na maso, dej si ke špenátu tyto skvělé knedlíky.

Petra Malá, ...

Za pár korun /10.03.14
Knedlíčky s balkánským sýrem

Knedlíčky s balkánským sýrem

Netradiční jídlo, které můžeš uvařit k obědu nebo k večeři.
Elisabeta Hruza, Žatec
...
Za pár korun /06.05.11
Slané spirálky s tajemstvím

Slané spirálky s tajemstvím

Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá.

Blažena Bolková, Horní ...

Za pár korun /17.03.15
Zakysané rohlíčky

Zakysané rohlíčky

Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Za pár korun /07.02.12
Pštrosí oka z cukety

Pštrosí oka z cukety

Cuketa nám chutná nejen smažená.
Václav Polívka, Poběžovice
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama