Reklama
Chřestové rizoto
Fotogalerie:

Chřestové rizoto

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která je na rizoto nejvhodnější.

Zlata Borůvková, Pardubice

Ingredience

  • 15 g máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 červená cibule
  • 6 ks čerstvý chřest
  • 100 g mražený hrášek
  • 300 g dlouhozrnná rýže
  • 1 l zeleninový vývar
  • 175 ml smetana
  • špetka soli
  • 100 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na velké pánvi rozpustíme máslo. Když začne pěnit, přidáme rozdrcené stroužky česneku a najemno nakrájenou červenou cibuli. Smažíme doměkka 3 až 5 minut.
  2. krok2

    Chřest řádně očistíme. Ořežeme a seřízneme tvrdší konce, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky a přidáme na pánev k cibuli a česneku.

  3. krok3

    Vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem, smažíme asi 2 minuty. Přidáme sběračku horkého zeleninového vývaru a pomalu vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po sběračkách, zhruba po 10 minutách přisypeme mražený hrášek. Takto vaříme ještě dalších 10 až 15 minut do změknutí rýže, během této doby stále přidáváme po sběračkách vývar.

  4. Poté přilijeme smetanu a ještě mírně vaříme, dokud se nevsákne. Na závěr podle potřeby dochutíme solí. 5. Hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Hašé z mletého masa

Hašé z mletého masa

Jednodušší recept snad ani neexistuje. Květoslava Šalamonová, Kodaň
Za pár korun /29.12.10
Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

Jídlo, které zasytí a navíc skvěle chutná.

Radana Gregorková, Olomouc

Za pár korun /15.05.16
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha
...
Za pár korun /06.05.11
Plněná paprika po čínsku

Plněná paprika po čínsku

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Za pár korun /15.06.12
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Hotová mňamka, můžeš si ji dát k obědu i k večeři.
Jarka ...
Za pár korun /19.01.11
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska.

Martina Jiroutová, Domažlice

Za pár korun /16.02.16
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama