Reklama
Chalupářská bašta
Fotogalerie:

Chalupářská bašta

Jaroslava Horáková

Česká Kamenice
Přijde nám k chuti, je jednoduchá a rychle hotová.
Jaroslava Horáková, Česká Kamenice

Ingredience

  • česnek
  • rajčata
  • paprika
  • párky
  • špek
  • 500 g brambory
  • cibule
  • klobásy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kolečka. Totéž uděláme i s klobásou‚ párkem a česnekem. Papriku s cibulí na­krájíme na půlkolečka. Slaninu na kostičky a rajčátka rozpůlíme. Vezmeme alobal a vše, co jsme si připravili, rozdělíme na 3–4 porce.
  2. Každou porci opepříme a osolíme a dáme na alobal tak, aby obsahovala každou přísadu, a důkladně zabalíme aspoň do tří vrstev, aby nevytekla šťáva.Dá­me na rošt nad roz­­dělaný oheň a po­zvol­na opékáme (nejméně půl hodiny), až budou brambory uvařené. Podáváme teplé přímo z alobalu.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bochánky s kukuřicí

Bochánky s kukuřicí

Měly by být opečené dokřupava. Klára Šimečková, Jablonec
Za pár korun /18.11.13
Paštika z vepřových jater

Paštika z vepřových jater

Chutná stejně jako paštika z husích jater.
Tereza Šádková, Hradec Králové
...
Za pár korun /17.02.10
Zapečené cibulky

Zapečené cibulky

Proč by obyčejná zelenina nemohla chutnat svátečně? 

Jana ...

Za pár korun /07.02.12
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Špenát můžeš nahradit třeba petrželkou.
Lenka Kudlová, Kuřim
Za pár korun /11.07.12
Bílé fazole s uzeným

Bílé fazole s uzeným

Na luštěniny bychom neměli zapomínat.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /09.02.14
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Tyhle klobásky zasytí i velké jedlíky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /23.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu