Reklama
Chalupářská bašta
Fotogalerie:

Chalupářská bašta

Jaroslava Horáková

Česká Kamenice
Přijde nám k chuti, je jednoduchá a rychle hotová.
Jaroslava Horáková, Česká Kamenice

Ingredience

  • česnek
  • rajčata
  • paprika
  • párky
  • špek
  • 500 g brambory
  • cibule
  • klobásy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kolečka. Totéž uděláme i s klobásou‚ párkem a česnekem. Papriku s cibulí na­krájíme na půlkolečka. Slaninu na kostičky a rajčátka rozpůlíme. Vezmeme alobal a vše, co jsme si připravili, rozdělíme na 3–4 porce.
  2. Každou porci opepříme a osolíme a dáme na alobal tak, aby obsahovala každou přísadu, a důkladně zabalíme aspoň do tří vrstev, aby nevytekla šťáva.Dá­me na rošt nad roz­­dělaný oheň a po­zvol­na opékáme (nejméně půl hodiny), až budou brambory uvařené. Podáváme teplé přímo z alobalu.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kančí řízky v jogurtovém šálu

Kančí řízky v jogurtovém šálu

Marináda maso nádherně zjemní.  Eva Jonášová, Jihlava 
Za pár korun /15.03.12
Medové batáty s chilli

Medové batáty s chilli

Markéta Tichá, Luhačovice

Za pár korun /26.02.19
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Zelný prejt

Zelný prejt

Je dobrý teplý i studený.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.11.14
Placičky se semínky

Placičky se semínky

Podávám je s kečupem a tatarskou omáčkou.

Lenka Ťažárová, Březová

Za pár korun /12.09.13
Marinované kuřecí paličky

Marinované kuřecí paličky

Kdo má rád sladší chuť, přidá lžíci medu.

Marie Novotná, Pelhřimov

Za pár korun /17.09.16
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama