Reklama
Reklama
Česnekový koláč
Fotogalerie:

Česnekový koláč

Ivana Pavlíková

Brno
Podávám ho hostům, výborně se hodí k vínu.
Ivana Pavlíková, Brno

Ingredience

  • Těsto
  • 750 g mouka hladká
  • 100 ml olej
  • 500 ml mléko
  • 50 g droždí
  • 1 lžička cukr pískový
  • Náplň
  • 250 g hera
  • 3 žloutek
  • 12–14 stroužků česnek
  • Ostatní
  • na posypání vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku‚ olej‚ mléko a kvásek (připravený z mléka‚ cukru a droždí). Vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu kynout. Zatím rozmačkáme česnek a smícháme s ostatními surovinami náplň.
  2. Pak těsto rozdělíme na 4 části. Rozválíme je, naplníme a posypeme vegetou. Dáme je na vymazaný plech, nakrájíme na trojúhelníky (ale od sebe je neoddělujeme). Necháme 10 minut kynout a dáme péct.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenát s uzenou krkovičkou a obalovaným houskovým knedlíkem

Špenát s uzenou krkovičkou a obalovaným houskovým knedlíkem

Chutný a výživný oběd. Veronika Pomahačová, Petřvald
Za pár korun /20.08.12
Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...

Za pár korun /27.05.14
Medová stehýnka

Medová stehýnka

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru. 

Kamila ...

Za pár korun /17.11.14
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Moc dobré a rychlé. U nás se po něm vždy zapráší.

Ivana Šindelářová, Chrást

Za pár korun /13.06.12
Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Podáváme horké. A je to prostě skvělé.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /31.08.16
Pečené brambory

Pečené brambory

Jsou plněné samými pochoutkami.   

Anna Šebelová, Ústí nad Labem

Za pár korun /27.02.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama