Reklama
Česnekový koláč
Fotogalerie:

Česnekový koláč

Ivana Pavlíková

Brno
Podávám ho hostům, výborně se hodí k vínu.
Ivana Pavlíková, Brno

Ingredience

  • Těsto
  • 750 g mouka hladká
  • 100 ml olej
  • 500 ml mléko
  • 50 g droždí
  • 1 lžička cukr pískový
  • Náplň
  • 250 g hera
  • 3 žloutek
  • 12–14 stroužků česnek
  • Ostatní
  • na posypání vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku‚ olej‚ mléko a kvásek (připravený z mléka‚ cukru a droždí). Vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu kynout. Zatím rozmačkáme česnek a smícháme s ostatními surovinami náplň.
  2. Pak těsto rozdělíme na 4 části. Rozválíme je, naplníme a posypeme vegetou. Dáme je na vymazaný plech, nakrájíme na trojúhelníky (ale od sebe je neoddělujeme). Necháme 10 minut kynout a dáme péct.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Na zahuštění můžeme použít mleté ovesné vločky nebo sušené pšeničné ...
Za pár korun /19.06.17
Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Mám ráda společnost a nabízím rychlé občerstvení ze surovin, které většinou ...
Za pár korun /05.12.08
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Podle receptu Ludmily Pulcové z Přerova

Za pár korun /26.06.19
Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit.

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /11.09.16
Toastové řízky

Toastové řízky

V kabátku z křupavých cornflakes.
Mirka Valentová, Dačice
Za pár korun /09.11.09
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /18.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu