Reklama
Celerový nákyp s ořechy
Fotogalerie:

Celerový nákyp s ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ti, kdo neopovrhují zeleninou, si učitě pošmáknou.

Tamara Sujová, Sokolov

Ingredience

  • 1 větší celer
  • 1 menší cuketa
  • 2 lžíce olej
  • 150 g anglická slanina
  • trocha soli a pepře
  • 50 ml zeleninový vývar
  • 1/2 hrnku vlašské ořechy
  • 150 g plísňový sýr
  • 2 vejce
  • 1 svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Celer a cuketu okrájíme a obojí nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky pokrájenou slaninu, vložíme celer s cuketou a vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a směs rozložíme do zapékací mísy.

  2. Posypeme nasekanými ořechy, nivu nastrouháme a rozšleháme s vejci. Směs nalijeme na nákyp a zapékáme při 180 °C asi 45 minut. Posypeme nasekanou pažitkou.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelníky

Zelníky

Připomínají bramboráčky, ale nejsou tak tučné. Jarmila Hodačová, Bílina
Za pár korun /01.08.11
Hermelín plněný zelím

Hermelín plněný zelím

Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina.

Markéta Dvořáková, Pavlov

Za pár korun /28.02.12
Zelné závitky

Zelné závitky

Velmi jednoduché‚ lehké a výborné jídlo, vhodné i pro děti.
Monika ...
Za pár korun /23.05.11
Čalamáda z gigant kedluben

Čalamáda z gigant kedluben

Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud ...
Za pár korun /12.12.08
Jemná domácí paštika

Jemná domácí paštika

Je výborná s opečenou bagetou.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /25.01.14
Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné.

Jaroslava Veselá, Lázně Libverda

Za pár korun /11.06.13
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama