Reklama
Celerové placky
Fotogalerie:

Celerové placky

Kristýna Válová

Ústí nad Labem

Zeleninu v této podobě zpravidla akceptují i muži, kteří jinak vyžadují jen maso. 

Kristýna Válová, Ústí nad Labem 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 400g celer
  • 150g plátkový sýr
  • 150g šunka
  • 2 vejce
  • 100ml mléko
  • 3 lžíce hladká mouka
  • trocha sůl a pepř
  • dle potřeby strouhanka na obalení
  • na smažení trocha oleje
  • Příloha
  • vařené brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Celer očistíme a okrájíme vrchní vrstvu. Poté bulvu nakrájíme na 1 cm silné plátky. Podle velikosti plátků přizpůsobíme plátky sýra i šunky. 

  2. Na celerový plátek dáme sýr, opepříme, zakryjeme šunkou. Takto připravené placky zpevníme párátky. 

  3. V misce rozšleháme vejce s mlékem a solí. Postupně vmícháme i mouku. V těstíčku obalujeme připravený celer, ihned přendáme do misky se strouhankou a také obalíme. 

  4. Takto připravené placičky pak osmažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami, které po uvaření promícháme s najemno nasekanou pažitkou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené rolky

Zapečené rolky

Můžeš přidat trochu majoránky. Petr Papež, Teplice
Za pár korun /19.10.16
Smažené placky s medvědím česnekem

Smažené placky s medvědím česnekem

Strouháním pověříme kuchyňský robot.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /10.03.16
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

Nejlépe chutná druhý den, když se odleží.

Lucie Strakošová, Trnávka

Za pár korun /09.11.15
Kuřecí špízy se žampiony

Kuřecí špízy se žampiony

Cibulí rozhodně nešetři, je pak skvělá!

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /31.07.15
Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Nejlepší přílohou je čerstvé pečivo.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /24.10.13
Toastové řízky

Toastové řízky

V kabátku z křupavých cornflakes.
Mirka Valentová, Dačice
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama