Zeleninu v této podobě zpravidla akceptují i muži, kteří jinak vyžadují jen maso.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 400g celer
- 150g plátkový sýr
- 150g šunka
- 2 vejce
- 100ml mléko
- 3 lžíce hladká mouka
- trocha sůl a pepř
- dle potřeby strouhanka na obalení
- na smažení trocha oleje
- Příloha
- vařené brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer očistíme a okrájíme vrchní vrstvu. Poté bulvu nakrájíme na 1 cm silné plátky. Podle velikosti plátků přizpůsobíme plátky sýra i šunky.
-
Na celerový plátek dáme sýr, opepříme, zakryjeme šunkou. Takto připravené placky zpevníme párátky.
-
V misce rozšleháme vejce s mlékem a solí. Postupně vmícháme i mouku. V těstíčku obalujeme připravený celer, ihned přendáme do misky se strouhankou a také obalíme.
-
Takto připravené placičky pak osmažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami, které po uvaření promícháme s najemno nasekanou pažitkou.