Zkus zařadit celer do svého jídelníčku.
Tereza Šrámková, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 8 velké brambory
- 1/2 celer
- 200 g klobása
- 1 cibule
- 250 ml smetana
- tvrdý sýr na posypání
- kousek sádlo
- dle chuti sůl, pepř, čubrica
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory ve slupce nakrájíme na tenké plátky, stejně tak i celer. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle, přisypeme nakrájenou klobásku a vše orestujeme. Přidáme čubricu a odstavíme z ohně.
-
Pekáček vyskládáme vrstvou brambor a celeru, osolíme a opepříme. Pak dáme osmahnutou uzeninu a pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu mají tvořit brambory. Zalijeme smetanou. Poklademe sýrem a pečeme pod pokličkou doměkka. Pak odklopíme, aby sýr zezlátl.