Reklama
Čalamáda z gigant kedluben
Fotogalerie:

Čalamáda z gigant kedluben

Marie Rybová

Kralupy nad Vltavou
Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud samotné je spíš nenápadné, pomůžu mu tím, že k němu jako přílohu nebo oblohu použiji čalamádu. Ta z obřích kedluben je moc dobrá.
Marie Rybová, Kralupy nad Vltavou

Ingredience

  • 1,5 kg paprika
  • 500 ml ocet
  • 1 kg mrkev
  • 10 cibule
  • 35 g cukr krupice
  • 3 kedlubna
  • 1 deko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kedlubny a mrkev důkladně umyjeme, oškrábeme vrchní slupku a nahrubo je nastrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Potom připravíme octový nálev.
  2. Do dvou litrů vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a uvaříme nálev. Zeleninu dobře promícháme, natlačíme pevně do čistých sklenic a zalijeme vlažným připraveným nálevem. Sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme 5 minut při 100 °C. Uložíme je na tmavém a suchém místě.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou. Pavla Mráčková, Soběslav
Za pár korun /28.03.15
Plněné brambory

Plněné brambory

Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné ...
Za pár korun /23.09.08
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
Slaný koláč s brokolicí

Slaný koláč s brokolicí

Koláče nemusejí být jen sladké...

Lenka Kerlínová, Darkovice

Za pár korun /08.08.15
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Drůbeží játra na zelenině

Drůbeží játra na zelenině

Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.

Marta ...

Za pár korun /07.01.17
 

Nejnovější

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama