Reklama
Čalamáda z gigant kedluben
Fotogalerie:

Čalamáda z gigant kedluben

Marie Rybová

Kralupy nad Vltavou
Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud samotné je spíš nenápadné, pomůžu mu tím, že k němu jako přílohu nebo oblohu použiji čalamádu. Ta z obřích kedluben je moc dobrá.
Marie Rybová, Kralupy nad Vltavou

Ingredience

  • 1,5 kg paprika
  • 500 ml ocet
  • 1 kg mrkev
  • 10 cibule
  • 35 g cukr krupice
  • 3 kedlubna
  • 1 deko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kedlubny a mrkev důkladně umyjeme, oškrábeme vrchní slupku a nahrubo je nastrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Potom připravíme octový nálev.
  2. Do dvou litrů vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a uvaříme nálev. Zeleninu dobře promícháme, natlačíme pevně do čistých sklenic a zalijeme vlažným připraveným nálevem. Sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme 5 minut při 100 °C. Uložíme je na tmavém a suchém místě.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Brambory se zelím a salámem

Brambory se zelím a salámem

Každý, kdo ochutnal, byl mile překvapen. Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /17.03.10
Tyčinky s ořechovou omáčkou

Tyčinky s ořechovou omáčkou

Do těsta můžeš přidat osmaženou cibulku. 

Lída Guk, Pelhřimov


Za pár korun /12.01.16
Hovězí maso na špejli

Hovězí maso na špejli

V teplých dnech rádi grilujeme na zahradě a kromě obvyklých steaků nebo ryb ...
Za pár korun /21.05.12
Závitky se slaninou a zeleninou

Závitky se slaninou a zeleninou

Krůtí maso nám chutná víc než kuřecí.

Simona Slováková, Ježov

Za pár korun /24.09.13
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Jsou výbornou svačinkou hlavně pro děti.
Kristina Vyhlasová, Mělnické Vtelno
Za pár korun /15.12.08
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama