Ingredience
- 1,5 kg paprika
- 500 ml ocet
- 1 kg mrkev
- 10 cibule
- 35 g cukr krupice
- 3 kedlubna
- 1 deko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedlubny a mrkev důkladně umyjeme, oškrábeme vrchní slupku a nahrubo je nastrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Potom připravíme octový nálev.
-
Do dvou litrů vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a uvaříme nálev. Zeleninu dobře promícháme, natlačíme pevně do čistých sklenic a zalijeme vlažným připraveným nálevem. Sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme 5 minut při 100 °C. Uložíme je na tmavém a suchém místě.