Na dovolené nám všem moc chutnal.
Eliška Hejkalová Robová, Praha
Ingredience
- 1 červená řepa
- 5 větších brambor
- 2 lžíve olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 stroužky česneku
- podle potřeby sůl
- trocha barevného pepře
- trocha provensálského hoření
- 1 ledový salát
- 100 g balkánského sýra
- 2 hrsti lístků rukoly
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Červenou řepu nakrájíme na proužky a vaříme asi 45 minut v páře. Brambory omyjeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s olejem, šťávou z citronu, česnekem, solí, kořením a 30 minut pečeme v troubě.
-
2. Opereme salátové listy, kterými vyložíme talíř. Přidáme brambory, řepu, nastrouhaný sýr a zasypeme posekanými lístky rukoly.