Reklama
Bulharský salát s řepou
Fotogalerie:

Bulharský salát s řepou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na dovolené nám všem moc chutnal.

Eliška Hejkalová Robová, Praha

Ingredience

  • 1 červená řepa
  • 5 větších brambor
  • 2 lžíve olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 stroužky česneku
  • podle potřeby sůl
  • trocha barevného pepře
  • trocha provensálského hoření
  • 1 ledový salát
  • 100 g balkánského sýra
  • 2 hrsti lístků rukoly

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Červenou řepu nakrájíme na proužky a vaříme asi 45 minut v páře. Brambory omyjeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s olejem, šťávou z citronu, česnekem, solí, kořením a 30 minut pečeme v troubě.

  2. 2. Opereme salátové listy, kterými vyložíme talíř. Přidáme brambory, řepu, nastrouhaný sýr a zasypeme posekanými lístky rukoly.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Výborná zelná polévka dle mé fantazie. Martin Táborský, Krnov
Za pár korun /02.06.13
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Bramborovo-špenátové placičky

Bramborovo-špenátové placičky

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Za pár korun /09.08.12
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Jsou mnohem lepší než  polotovar nebo z prášku.

Květa Šindelářová, ...

Za pár korun /30.04.16
Kuřecí s bílou ředkví

Kuřecí s bílou ředkví

Jídlo je velmi rychlé a zelenina příjemně křupe. 

Leona Sodomková, Brno 

Za pár korun /24.02.12
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Máme rádi sladké moučníky, ale tento slaný koláč jim bez problému konkuruje.
Jana ...
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu