Reklama
Buchta s mákem a jablky
Fotogalerie:

Buchta s mákem a jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je příjemně šťavnatý a dlouho vydrží.

Ivana Černá, Praha 

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • špetka skořice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 320 g cukru krystalu
  • 4 vejce
  • 280 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 150 ml oleje
  • 2 lžíce rumu
  • 130 g mletého máku
  • 2 lžičky nápoje Caro
  • 6 jahod
  • 1 čokoládová poleva
  • 4 kiwi

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme se skořicí, šťávou z citronu a 80 g cukru. Oddělíme bílky od žloutků. Mouku smícháme se sodou. Žloutky ve šlehači vyšleháme se 180 g cukru, olejem a rumem do pěnové konzistence. Postupně přisypáváme mouku se sodou a nakonec opatrně vmícháme také tuhý sníh připravený z bílků. 

  2. 2. V druhé misce smícháme umletý mák s Carem a 60 g cukru. Přidáme asi třetinu vyšlehaného těsta a vše dobře zamícháme. 

  3. 3. Podušená jablka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Na jablečnou směs nalijeme makové těsto a na něj pak nalijeme zbytek těsta. Přidáme část pokrájených jahod. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou. Zdobíme kiwi a jahodami.


Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře pečené na nádivce

Kuře pečené na nádivce

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté. Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /03.10.13
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Jí se teplý i studený.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /26.10.16
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Gabriela Jílková, Polička

Za pár korun /24.01.19
Omeleta  se špenátem

Omeleta se špenátem

Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha
Za pár korun /09.11.08
Placičky se semínky

Placičky se semínky

Podávám je s kečupem a tatarskou omáčkou.

Lenka Ťažárová, Březová

Za pár korun /12.09.13
Vepřové srdce na slanině

Vepřové srdce na slanině

Nedám dopustit na klasickou českou kuchyni. Máme rádi vepřovou se zelím, svíčkovou i ...
Za pár korun /26.04.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama