Reklama
Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami
Fotogalerie:

Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • nálev ze sterilované cizrny (je ho jen trocha)
  • 3 žloutky
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku špaldové mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1/2 hrnku fruktózy
  • 1/4 hrnku řepkového oleje
  • 100 ml sójového mléka (sušené mléko rozšlehané ve vodě)
  • na formu tuk a mouka
  • podle potřeby jahody
  • DROBENKA:
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce fruktózy
  • podle potřeby hrubá mouka
  • 1–2 lžíce plátků mandlí

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z něj sníh (jde to úplně skvěle). Přidáme žloutky a zase vyšleháme.

  2. Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktózu, olej a sójové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše promícháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy a vše poklademe jahodami.

  3. Z oleje, fruktózy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat plátky mandlí. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecím stehnům dodává netradiční pikantní příchuť orientální hořčice. Pavel ...
Za pár korun /25.09.12
Pórková rýže

Pórková rýže

Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta ...
Za pár korun /17.03.10
Kapie plěné masem a sýrem

Kapie plěné masem a sýrem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /27.07.18
Rizoto s čočkou

Rizoto s čočkou

Děti si chodí několikrát přidávat.

Marta Bácová, Brno

Za pár korun /06.03.12
Brokolicové brambory

Brokolicové brambory

Osvědčil se jako sytý studentský oběd.

Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /19.10.12
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Brambory máme rádi na všechny způsoby. 

Helena Filáková, Plzeň 

Za pár korun /05.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu