Reklama
Brynzové pirohy
Fotogalerie:

Brynzové pirohy

Marika Vrchotová

Praha
Nemáš-li ráda slaninu, polej si pirohy máslem.
Marika Vrchotová, Praha

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 300 g mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 500 g brynza
  • 80 g uzené slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme (asi 200 g brambor necháme na náplň). Přidáme sůl, mouku a vejce a vypracujeme těsto.
  2. Náplň připravíme tak, že propasírované brambory důkladně promícháme s brynzou.
  3. Desku pomoučíme, těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníčky, které naplníme, přeložíme a po stranách slepíme pomocí vidličky a ve vařící vodě uvaříme. Uvařené pirohy polijeme uškvařenou slaninou. Zapíjíme mlékem či podmáslím.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Vynikající lehký oběd bez masa, které samozřejmě ale můžeme přidat. Veronika ...
Za pár korun /10.08.14
Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /28.06.19
Zákusek z polenty

Zákusek z polenty

Příprava polenty je velice jednoduchá.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /11.06.15
Závin z listového těsta

Závin z listového těsta

Masový závin peču raději rovnou ve dvou třech dávkách, protože je u nás velmi ...
Za pár korun /10.10.08
Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž

Za pár korun /21.11.18
Kapusta s uzeným

Kapusta s uzeným

Nejlépe chutná s vařenými brambory.

Václav Vomáčka, Městec Králové

Za pár korun /20.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu