Osvědčil se jako sytý studentský oběd.
Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou
Ingredience
- 10 ks brambory
- 1 kelímek 33% smetana ke šlehání
- 1 brokolice
- máslo na vymazání
- podle chuti klobáska
- pole chuti niva
- podle chuti česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdřív uvaříme brambory a brokolici rozdělenou na růžičky (brambory do poloměkka a brokolici doměkka).
-
Uvařenou brokolici rozmačkáme a osolíme. Můžeme přidat i stroužek česneku.
-
Brambory nakrájíme na silnější plátky a naskládáme první vrstvu do máslem vymazané zapékací mísy. Pokryjeme polovinou rozmačkané brokolice. Následuje opět vrstva brambor, zbytek brokolice, půlka nastrouhané nivy a zase brambory. Můžeme přidat nakrájenou klobásku. Úplně nakonec posypeme nivou.
-
Vše ještě zalijeme smetanou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 30-40 minut.