Reklama
Brokolicové brambory
Fotogalerie:

Brokolicové brambory

Jana Sklenářová
Jana Sklenářová
Žďár nad Sázavou

Osvědčil se jako sytý studentský oběd.

Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 10 ks brambory
  • 1 kelímek 33% smetana ke šlehání
  • 1 brokolice
  • máslo na vymazání
  • podle chuti klobáska
  • pole chuti niva
  • podle chuti česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdřív uvaříme brambory a brokolici rozdělenou na růžičky (brambory do poloměkka a brokolici doměkka).
  2. Uvařenou brokolici rozmačkáme a osolíme. Můžeme přidat i stroužek česneku.
  3. Brambory nakrájíme na silnější plátky a naskládáme první vrstvu do máslem vymazané zapékací mísy. Pokryjeme polovinou rozmačkané brokolice. Následuje opět vrstva brambor, zbytek brokolice, půlka nastrouhané nivy a zase brambory. Můžeme přidat nakrájenou klobásku. Úplně nakonec posypeme nivou.
  4. Vše ještě zalijeme smetanou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 30-40 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Banánové lívance

Banánové lívance

Jsou moc dobré, budou se ti dělat boule za ušima. Irena Ivanova, Ostrava
Za pár korun /03.02.11
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Za pár korun /21.07.15
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Můžeme ji podávat jako sytý hlavní chod.
Martina Slámová, Karviná
Za pár korun /23.09.09
Tyčinky s ořechovou omáčkou

Tyčinky s ořechovou omáčkou

Do těsta můžeš přidat osmaženou cibulku. 

Lída Guk, Pelhřimov


Za pár korun /12.01.16
Plněná paprika po čínsku

Plněná paprika po čínsku

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Za pár korun /15.06.12
Pečený lilek s hermelínem

Pečený lilek s hermelínem

Jíme teplé a přikusujeme křupavou bagetu.

Jan Horák, Praha

Za pár korun /16.09.16
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama