Reklama
Brokolicová sekaná
Fotogalerie:

Brokolicová sekaná

Hana Kupková

Ostrava

Vůbec není poznat, že není z masa.

Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 200 g ovesné vločky
  • 1 hrst sušené houby
  • 1 větší brokolice
  • kousek květáku
  • 1 petržel
  • 1 hrnek čočka
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 100 g instantní pohanková kaše
  • trocha soli, sušeného česneku, majoránky, drceného kmínu, pepře a sušené petrželové natě
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 100 g strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky a sušené houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu a čočku uvaříme doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme namočené houby a dusíme doměkka.

  2. Zeleninu slijeme a dáme do hrnce, přidáme vločky, vejce, houby, instantní pohankovou kaši, koření a rozpuštěný bujon. Vše důkladně promícháme a podle potřeby vydatně zahustíme strouhankou.

  3. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhankou. Pečeme asi 35 minut. Vychlazenou sekanou krájíme na malé kousky (můžeme si ji zamrazit do zásoby). Má skvělou chuť a hodně zasytí.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekový koláč

Česnekový koláč

Podávám ho hostům, výborně se hodí k vínu. Ivana Pavlíková, Brno
Za pár korun /22.02.10
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Nejraději ho jíme k snídani, když je trochu uleželý.
Denisa Durdíková, Humpolec
Za pár korun /27.12.11
Plněné sojové řízky

Plněné sojové řízky

Když nemáme chuť na maso.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Za pár korun /01.04.13
Játrová paštika s brusinkami

Játrová paštika s brusinkami

Kdo jednou ochutná domácí paštiku, nebude už nikdy chtít kupovanou.

Judita Novotná, ...

Za pár korun /12.12.15
Špagety s omáčkou z nivy

Špagety s omáčkou z nivy

Recept mám od kamarádky, která žije v Itálii. Můžeš na něj použít ...

Za pár korun /17.10.15
Houbová polenta

Houbová polenta

Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v...
Za pár korun /17.03.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama