Reklama
Brokolice zapečená s kuřecím masem
Fotogalerie:

Brokolice zapečená s kuřecím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem.

Irina Ivanova, Ostrava

Ingredience

  • 4-5 ks brambory
  • 1 menší brokolice
  • sůl podle chuti
  • 2 kuřecí prsa
  • trocha sójové omáčky
  • trocha grilovacího koření
  • 1 cibule
  • olej na smažení a vymazání formy
  • 1 smetana
  • 100 g eidam nebo niva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, dáme vařit do osolené vody na 7–8 minut, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky, osolíme, pokapeme sójovou omáčkou a necháme chvíli odležet.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na troše oleje. Po chvilce přidáme kuřecí maso a opékáme, dokud maso není hotové. Dochutíme grilovacím nebo jiným oblíbeným kořením.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Zapékací mísu pokapeme olejem, dáme do ní nakrájené brambory a osolíme je. Na ně rozložíme osmažené kuřecí maso a na ně růžičky brokolice.

  5. Vše zalijeme sladkou smetanou (můžeme ji promíchat s rozšlehaným vejcem) a posypeme nastrouhaným eidamem nebo nivou. Zapečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané nudle

Zapékané nudle

Jednoduché jídlo, zvládne ho každý. Andrea Magdemová, Plzeň
Za pár korun /12.12.12
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy

Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy

Receptů na chutné a hlavně na přípravu nenáročné pohoštění pro ...
Za pár korun /16.12.10
Těstoviny s pečeným lilkem

Těstoviny s pečeným lilkem

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Za pár korun /01.10.15
Hranolky z cejna

Hranolky z cejna

Cejn je jedna z nejlepších ryb.

Josef Bartušek, Bítovčice

Za pár korun /15.07.14
Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Podáváme je samotné nebo s čerstvým pečivem.

Magdaléna Králová, Trutnov

Za pár korun /01.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu