Reklama
Brokolice zapečená s kuřecím masem
Fotogalerie:

Brokolice zapečená s kuřecím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem.

Irina Ivanova, Ostrava

Ingredience

  • 4-5 ks brambory
  • 1 menší brokolice
  • sůl podle chuti
  • 2 kuřecí prsa
  • trocha sójové omáčky
  • trocha grilovacího koření
  • 1 cibule
  • olej na smažení a vymazání formy
  • 1 smetana
  • 100 g eidam nebo niva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, dáme vařit do osolené vody na 7–8 minut, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky, osolíme, pokapeme sójovou omáčkou a necháme chvíli odležet.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na troše oleje. Po chvilce přidáme kuřecí maso a opékáme, dokud maso není hotové. Dochutíme grilovacím nebo jiným oblíbeným kořením.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Zapékací mísu pokapeme olejem, dáme do ní nakrájené brambory a osolíme je. Na ně rozložíme osmažené kuřecí maso a na ně růžičky brokolice.

  5. Vše zalijeme sladkou smetanou (můžeme ji promíchat s rozšlehaným vejcem) a posypeme nastrouhaným eidamem nebo nivou. Zapečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rozinková srdíčka

Rozinková srdíčka

Zdravé mlsání ke kávičce, které se dá použít i jako vánoční cukroví. Nikola ...
Za pár korun /17.12.12
Tiramisky

Tiramisky

Sladká jednohubka z piškotů je pochoutka.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /01.12.08
Biozelňačka

Biozelňačka

Je výborná do chladných dnů.

Anna Jánská, Opava

Za pár korun /16.10.13
Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš.

Alena Krátká, Hodonín

Za pár korun /05.03.16
Jarní nákyp se zeleninou

Jarní nákyp se zeleninou

Snadné a levné

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /27.09.18
Kuřecí maso zapečené s kaší

Kuřecí maso zapečené s kaší

Místo špenátu je možné použít mangold.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /30.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu