Dá se připravit i z hub mražených.
Božena Kolářová, Pouště
Ingredience
- 400 g čerstvé houby
- trocha másla
- 1 brokolice
- 150 g anglická slanina
- 4 housky
- sůl podle potřeby
- trocha pepře
- 3 stroužky česnek
- trocha oleje
- 3 vejce
- 100 g eidam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby nakrájíme a trochu podusíme na másle. Brokolici spaříme horkou vodou a rozdělíme ji na růžičky. Anglickou slaninu i housky nakrájíme na kostičky a pak vše spojíme. Osolíme, opepříme a přidáme česnek.
-
Znovu promícháme a dáme do olejem vymaštěné zapékací mísy. Kloboučky větších hub orestujeme zvlášť na oleji a pak jimi ozdobíme nádivku. Rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem a obsah pekáčku zalijeme. Vše zapékáme asi 40 minut. Podáváme s bramborem nebo chlebem.