Reklama
Brokolice v sýrové omáčce
Fotogalerie:

Brokolice v sýrové omáčce

Stefanie Preislerová

Tišnov
Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov

Ingredience

  • 500 g brokolice
  • 150 g sýr tavený
  • 15 lžic mléko
  • 4 stroužky česnek
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilovaná
  • olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve brokolici umyjeme‚ rozebereme na růžičky a dá­me hned vařit v mírně osolené vodě.
  2. Zatímco se brokolice vaří‚ připravíme si sýrovou omáčku. V hrnku rozpustíme v mlé­ce tavený sýr a přidáme prolisovaný česnek.
  3. Zapékací misku vyma­žeme olivovým olejem a vlo­žíme brokolici smíchanou s kukuřicí. Zalijeme připravenou omáčkou a zapékáme asi 30 minut při 190 °C.

    TIP: Kdo to má rád‚ může chvilku před dopečením brokolici po­sypat sýrem, vhodná je na­příklad mozzarella. Místo ku­kuřice můžeme použít hrášek nebo klíčky fazole mungo, které koupíme v obchodě se zdravou výživou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový závin

Špenátový závin

Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /24.06.19
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Za pár korun /15.11.13
Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Je vydatná, ale můžeš ji podávat s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /10.01.15
Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /28.06.19
Kuřecí s bílou ředkví

Kuřecí s bílou ředkví

Jídlo je velmi rychlé a zelenina příjemně křupe. 

Leona Sodomková, Brno 

Za pár korun /24.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu