Reklama
Brokolice v sýrové omáčce
Fotogalerie:

Brokolice v sýrové omáčce

Stefanie Preislerová

Tišnov
Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov

Ingredience

  • 500 g brokolice
  • 150 g sýr tavený
  • 15 lžic mléko
  • 4 stroužky česnek
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilovaná
  • olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve brokolici umyjeme‚ rozebereme na růžičky a dá­me hned vařit v mírně osolené vodě.
  2. Zatímco se brokolice vaří‚ připravíme si sýrovou omáčku. V hrnku rozpustíme v mlé­ce tavený sýr a přidáme prolisovaný česnek.
  3. Zapékací misku vyma­žeme olivovým olejem a vlo­žíme brokolici smíchanou s kukuřicí. Zalijeme připravenou omáčkou a zapékáme asi 30 minut při 190 °C.

    TIP: Kdo to má rád‚ může chvilku před dopečením brokolici po­sypat sýrem, vhodná je na­příklad mozzarella. Místo ku­kuřice můžeme použít hrášek nebo klíčky fazole mungo, které koupíme v obchodě se zdravou výživou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Naše sekaná

Naše sekaná

Naše oblíbená sekaná. Hana Jeřábková, Lobodice
Za pár korun /29.08.12
Kapustová polévka s opečenou žemlí

Kapustová polévka s opečenou žemlí

Je to skvělá pochoutka pro chladné dny. Spolehlivě zahřeje.

Alžběta Brdková, Liberec

Za pár korun /08.06.14
Špagetová hnízda

Špagetová hnízda

Pochoutka mlsounům.
Renáta Koumarová, Třebíč
Za pár korun /05.12.08
Kuřecí stehna plněná vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Kuřecí stehna plněná vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Svátečněji pečená plněná kuřecí stehna s využitím medvědího česneku.


Marie ...

Za pár korun /05.04.17
Banánové lívance

Banánové lívance

Jsou moc dobré, budou se ti dělat boule za ušima.
Irena Ivanova, Ostrava
Za pár korun /03.02.11
Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama