Reklama
Brambory se zelím a salámem
Fotogalerie:

Brambory se zelím a salámem

Vladimíra Machková

Frýdek-Místek
Každý, kdo ochutnal, byl mile překvapen.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 cibule
  • 750 g brambory
  • 500 g zelí kysané
  • 300 g salám měkký
  • 1 balení smetana ke šlehání
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžička koření grilovací
  • 1 lžička vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do varné mísy dáme na kolečka pokrájenou cibuli. Pak nakrájíme na kostky syrové brambory. Trošku posolíme.
  2. Brambory poklademe kysaným zelím. Dále vše poklademe na kostky nakrájeným dietním salámem (můžeme použít jakýkoliv salám nebo klidně i párek).
  3. Přidáme další várku nakrájených brambor. Posypeme je kořením‚ solí a zalijeme šlehačkou.
  4. Vložíme do trouby a zhruba hodinu zapékáme. Hotové zapečené brambory se zelím podáváme horké.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Celerové brambory

Celerové brambory

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku. Tereza Šrámková, Brno
Za pár korun /03.08.12
Dršťkova polévka na sváču

Dršťkova polévka na sváču

Mám tři dospělé syny, a když začne ze stromů padat listí, nastává v naší rodině ...
Za pár korun /20.08.08
Bramborový salát s tuňákem

Bramborový salát s tuňákem

Hodí se například k bílé klobáse.

Martin Formen, Praha

Za pár korun /10.12.13
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Večeře ‚‚co dům dá‘‘.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /30.04.16
Zeleninové těstoviny

Zeleninové těstoviny

Jsem zatím začínající kuchařkou, a tak se nepouštím do příliš složitých a drahých...
Za pár korun /21.07.08
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama