Reklama
Brambory se šunkou pečené na mořské soli
Fotogalerie:

Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Zuzana Jílková

Kolín

Na jaře můžeš špenát nahradit mladými kopřivami.

Zuzana Jílková, Kolín

Ingredience

  • Ingredience
  • 800 g brambory
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce hrubá mořská sůl
  • 500 g čerstvý špenát
  • 1/2 střední cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej
  • špetka sůl a pepř
  • 500 g krůtí šunka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Vložíme je do mísy, přidáme olivový olej a promícháme, aby brambory byly potřené olejem ze všech stran. Na talíř nasypeme hrubozrnnou sůl a brambory v ní mírně obalíme. Přendáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu.

  2. Špenátové listy důkladně opereme pod tekoucí vodou a oklepeme. Velice často obsahují drobná zrnka písku. Cibuli nakrájíme na malé kostky a česnek na slabé plátky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a čerstvý špenát. Prohřejeme asi 5 minut a dochutíme solí a pepřem.
  3. Krůtí šunku ohřejeme v páře, brambory podélně překrájíme a servírujeme.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Kernoto s hovězím

Kernoto s hovězím

Jsou to velké kroupy, nemusí se předem namáčet.

Zdena Masníková, Ostrava

Za pár korun /04.05.16
Francouzský zeleninový koláč

Francouzský zeleninový koláč

Před nalitím vajec můžeš koláč zakápnout smetanou. Bude ještě vláčnější. 

...

Za pár korun /15.09.14
Jarní polévka

Jarní polévka

Můžeš přidat i jiné druhy zeleniny.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /22.05.15
Dvoubarevný tvarohový dort

Dvoubarevný tvarohový dort

Na stole vypadá velice luxusně.
Radana Zelenková, Praha
Za pár korun /28.08.13
Utopenci

Utopenci

Utopenci s moravankou
Michal Pahulák, Hradec Králové
Za pár korun /10.03.12
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama