Reklama
Brambory se smetanou
Fotogalerie:

Brambory se smetanou

Ivana Bartušková

Bítovčice
Pochoutka, které určitě ani ty neodoláš.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 50 g mrkev
  • 200 g smetana
  • 50 g cibule
  • 1 kg brambory
  • 300 g sýr
  • 1 kostka masox
  • 150 g brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory vařené ve slupce promačkáme hranolkovačem. Vložíme do vymazané mísy vrstvu brambor, na ni nakrájenou zeleninu, jako třetí vrstvu opět brambory.
  2. Každou vrstvu mírně osolíme. Ve 2 lžičkách horké vody rozmícháme ma­sox, zalijeme smetanou a vrstvy přelijeme. Pečeme asi 40 minut. Posypeme sýrem a zapečeme dozlatova.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavá kolečka

Křupavá kolečka

Suroviny se doma vždycky najdou. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /29.04.16
Smažené sýrové kuličky

Smažené sýrové kuličky

Je nutné smažit kuličky ve vyšší vrstvě oleje (lépe v kastrůlku než na pánvi) ...

Za pár korun /18.01.16
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Podle receptu Ludmily Pulcové z Přerova

Za pár korun /26.06.19
Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Jednou mě překvapila nečekaná návštěva a já jsem po chvíli příjemného povídání ...
Za pár korun /03.10.08
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Jsou dobré teplé i za studena. 

Tomáš Martínek,  Přerov 

Za pár korun /22.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu