Reklama
Reklama
Brambory se smetanou
Fotogalerie:

Brambory se smetanou

Ivana Bartušková

Bítovčice
Pochoutka, které určitě ani ty neodoláš.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 50 g mrkev
  • 200 g smetana
  • 50 g cibule
  • 1 kg brambory
  • 300 g sýr
  • 1 kostka masox
  • 150 g brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory vařené ve slupce promačkáme hranolkovačem. Vložíme do vymazané mísy vrstvu brambor, na ni nakrájenou zeleninu, jako třetí vrstvu opět brambory.
  2. Každou vrstvu mírně osolíme. Ve 2 lžičkách horké vody rozmícháme ma­sox, zalijeme smetanou a vrstvy přelijeme. Pečeme asi 40 minut. Posypeme sýrem a zapečeme dozlatova.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda s vejci a okurkou

Roláda s vejci a okurkou

Místo salámu můžeš zkusit také párek. Ivana Šůsová, Písek
Za pár korun /26.09.13
Zapékaný květák se sýrem

Zapékaný květák se sýrem

Děti by tuto dobrotu jedly pořád.

Jana Lhotáková, Soběslav

Za pár korun /31.08.15
Celozrnné halušky

Celozrnné halušky

Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu.
Katka Miláčková, Praha...
Za pár korun /14.11.11
Francouzský zeleninový koláč

Francouzský zeleninový koláč

Před nalitím vajec můžeš koláč zakápnout smetanou. Bude ještě vláčnější. 

...

Za pár korun /15.09.14
Zapečené ciabatty

Zapečené ciabatty

Jídlo s nebeskou chutí pečených paprik.
Lenka Bocková, Liberec
Za pár korun /01.12.08
Ovocný řez s tvarohovou náplní

Ovocný řez s tvarohovou náplní

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. ...

Za pár korun /20.07.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama