Reklama
Brambory s nočky po staročesku
Fotogalerie:

Brambory s nočky po staročesku

Vlasta Malá

Chrudim
Recept jsem objevila v jedné staré kuchařce. Je to fakt pochoutka!
Vlasta Malá, Chrudim

Ingredience

  • 8 brambory
  • 200 g mouka hrubá
  • 400 ml mléko
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžíce olej
  • 200 g žampiony
  • dle chuti kmín
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce sezam
  • na ozdobu cibule s natí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mléko jemně osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme lžíci oleje a postupně přisypeme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit k hrnci.
  2. Těsto necháme vychladnout. Potom zapracujeme vejce a pomocí dvou lžiček z těsta vykrajujeme nočky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové nočky dáme do mísy a udržujeme v teple.
  3. Na másle zatím osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, okmínujeme a dusíme do změknutí.
  4. krok4 Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a smícháme s uvařenými noky a houbami. Nezapomeneme posypat sezamovým semínkem a ozdobit zelenou cibulkou.
     
    TIP: Místo sezamového semínka můžeme použít škvarky.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Lehké těstoviny

Lehké těstoviny

 Velmi jsme si je oblíbili, jsou hned hotové. Karla Lelková, Trutnov
Za pár korun /14.01.10
Cibulové košíčky

Cibulové košíčky

Roztomilé a velmi chutné pohoštění.

Sabina Lišková, Teplice

Za pár korun /15.04.16
Vylepšený bramborový guláš

Vylepšený bramborový guláš

Na tomhle gulášku si u nás doma opravdu pochutnáme.
Vendula Kroulíková, ...
Za pár korun /01.08.11
Kuřecí překvapení

Kuřecí překvapení

Jsou moc dobrá třeba s grilovanou zeleninou.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /23.02.15
Smažený celer

Smažený celer

Podáváme s dipem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Za pár korun /01.11.15
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Tento recept pochází z Polska, jako moje teta, od které jsem se ho naučila.

...

Za pár korun /28.04.16
 

Nejnovější

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat....
Za pár korun /24.05.17
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /24.05.17
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Muffiny se šlehačkou

Muffiny se šlehačkou

Jahodové máme nejraději.

Linda Hojsová, Beroun

Sladký život /24.05.17
Smetanový nepečený dort s jahodami

Smetanový nepečený dort s jahodami

Šlehačka se dá koupit rýžová, kokosová i sójová.

Ivana Bartušková, Luka...

Sladký život /24.05.17
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama