Reklama
Brambory s nočky po staročesku
Fotogalerie:

Brambory s nočky po staročesku

Vlasta Malá

Chrudim
Recept jsem objevila v jedné staré kuchařce. Je to fakt pochoutka!
Vlasta Malá, Chrudim

Ingredience

  • 8 brambory
  • 200 g mouka hrubá
  • 400 ml mléko
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžíce olej
  • 200 g žampiony
  • dle chuti kmín
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce sezam
  • na ozdobu cibule s natí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mléko jemně osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme lžíci oleje a postupně přisypeme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit k hrnci.
  2. Těsto necháme vychladnout. Potom zapracujeme vejce a pomocí dvou lžiček z těsta vykrajujeme nočky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové nočky dáme do mísy a udržujeme v teple.
  3. Na másle zatím osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, okmínujeme a dusíme do změknutí.
  4. krok4 Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a smícháme s uvařenými noky a houbami. Nezapomeneme posypat sezamovým semínkem a ozdobit zelenou cibulkou.
     
    TIP: Místo sezamového semínka můžeme použít škvarky.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečenáče

Pečenáče

Originální pohoštění pro návštěvu. Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Za pár korun /03.02.11
Sýrový speciál

Sýrový speciál

Maso nesmí být vysušené.

Lucie Kafková, Praha 

Za pár korun /16.11.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Dají se připravit i jako pohoštění pro návštěvu. Na talíři vypadají moc hezky, a ...

Za pár korun /22.01.13
Špenát s uzenou krkovičkou a obalovaným houskovým knedlíkem

Špenát s uzenou krkovičkou a obalovaným houskovým knedlíkem

Chutný a výživný oběd.

Veronika Pomahačová, Petřvald

Za pár korun /20.08.12
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Jsou dobré teplé i za studena. 

Tomáš Martínek,  Přerov 

Za pár korun /22.02.12
Vepřové  na cibuli

Vepřové na cibuli

Jíme je s brambory nebo s hranolky.

Zbyněk Moravec, Praha

Za pár korun /07.03.15
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama