Reklama
Brambory s lečem
Fotogalerie:

Brambory s lečem

Markéta Dvořáková

Pavlov
Jestli chceš jídlo ostré, přidej chilli.
Markéta Dvořáková, Pavlov

Ingredience

  • 500 g vepřová krkovice
  • trocha koření grilovací
  • kousek máslo
  • 1 sklenice lečo sterilizované
  • 8 brambory
  • 1 šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Posypeme trochou grilovacího koření a v pekáčku na másle necháme zatáhnout.
  2. Poté přidáme celé lečo a na kostky nakrájené brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme při 180 °C tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Občas promícháme. Pak sundáme pokličku a podlijeme šlehačkou. Pečeme ještě tak pět minut.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzský salát

Francouzský salát

Jednoduchý a velmi chutný. Dagmar Hahnová, Praha 
Za pár korun /20.09.12
Francouzská hrachovka s uzeným

Francouzská hrachovka s uzeným

Dá se udělat jak ze sušeného, tak z mraženého hrachu.

Václava Šimková, Praha

Za pár korun /22.04.16
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Na svou oblíbenou večeři nedám dopustit.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /12.02.16
Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Velice jednoduchý pokrm, kterým zajisté příjemně překvapíte nejen svou rodinu!
Lucie ...
Za pár korun /10.03.12
Hermelín plněný zelím

Hermelín plněný zelím

Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina.

Markéta Dvořáková, Pavlov

Za pár korun /28.02.12
Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Sytý pokrm podáváme se zeleninovým salátem.

Růžena Bouzková, Znojmo

Za pár korun /11.02.14
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama