Reklama
Bramborový závin s uzeným masem
Fotogalerie:

Bramborový závin s uzeným masem

Jana Trunečková
Jana Trunečková
Brandýs nad Labem

Výborná roláda, netřeba více dodávat.

Jana Trunečková, Brandýs nad Labem

Ingredience

  • 400 g vařené brambory
  • 150 g polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • 20 g máslo
  • 30 g strouhanka
  • 200 g uzené maso
  • jedna velká cibule
  • 300 g kysané zelí
  • máslo na pomazání ubrousku
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi osmažíme na másle strouhanku krásně dozlatova.

  2. K bramborám přidáme polohrubou mouku, vejce a sůl a rukama vypracujeme hladké těsto. Pokud se vám bude hodně lepit, můžete klidně použít víc mouky.

  3. Na pracovní plochu rozprostřeme potravinářskou fólii a těsto na ní vyválíme na asi 7 mm silný plát. Posypeme osmaženou strouhankou, rovnoměrně rozvrstvíme jemně nakrájené uzené maso a závin za pomoci fólie zabalíme. Překrojíme na polovinu a zaděláme konce, aby nám maso nevypadávalo.

  4. Fólii potřeme rozpuštěným máslem a závin do ní opatrně zabalíme, konce jen jednoduše zauzlujeme. Vaříme v páře v nízkém hrnci na napařovací vložce asi 30 minut, zhruba v polovině paření obrátíme.

  5. Servírujeme nakrájené na plátky, dozdobíme osmaženou cibulkou a přidáme kopeček kysaného zelí.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Barevná roládka  z mletého masa

Barevná roládka z mletého masa

Teplou roládu jíme k obědu, studenou k večeři. Daniela Ballayová, Nové Zámky...
Za pár korun /09.10.16
Masové taštičky

Masové taštičky

Kdo má rád, může přidat česnek.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.03.15
Grenadýr

Grenadýr

Velmi levné a dobré jídlo pro celou rodinu.
Lucie Kirschnerová, Praha
Za pár korun /10.03.10
Hermelínové hamburgery

Hermelínové hamburgery

Výborné karbanátky z mletého hovězího masa s hermelínem.
Za pár korun /29.06.16
Jitčina červená řepa

Jitčina červená řepa

Recept mám od kolegyně z práce.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /11.04.16
Knedlíky s krůtí směsí

Knedlíky s krůtí směsí

Hodí se k nim špenát  nebo zelí.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Za pár korun /15.02.15
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama