Reklama
Reklama
Bramborový závin s uzeným masem
Fotogalerie:

Bramborový závin s uzeným masem

Jana Trunečková
Jana Trunečková
Brandýs nad Labem

Výborná roláda, netřeba více dodávat.

Jana Trunečková, Brandýs nad Labem

Ingredience

  • 400 g vařené brambory
  • 150 g polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • 20 g máslo
  • 30 g strouhanka
  • 200 g uzené maso
  • jedna velká cibule
  • 300 g kysané zelí
  • máslo na pomazání ubrousku
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi osmažíme na másle strouhanku krásně dozlatova.

  2. K bramborám přidáme polohrubou mouku, vejce a sůl a rukama vypracujeme hladké těsto. Pokud se vám bude hodně lepit, můžete klidně použít víc mouky.

  3. Na pracovní plochu rozprostřeme potravinářskou fólii a těsto na ní vyválíme na asi 7 mm silný plát. Posypeme osmaženou strouhankou, rovnoměrně rozvrstvíme jemně nakrájené uzené maso a závin za pomoci fólie zabalíme. Překrojíme na polovinu a zaděláme konce, aby nám maso nevypadávalo.

  4. Fólii potřeme rozpuštěným máslem a závin do ní opatrně zabalíme, konce jen jednoduše zauzlujeme. Vaříme v páře v nízkém hrnci na napařovací vložce asi 30 minut, zhruba v polovině paření obrátíme.

  5. Servírujeme nakrájené na plátky, dozdobíme osmaženou cibulkou a přidáme kopeček kysaného zelí.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žemlovka

Žemlovka

Rodina neholduje tradiční ‚‚zemlbábě‘‘, proto jsem vymyslela svůj recept. ...
Za pár korun /02.07.09
Placičky se semínky

Placičky se semínky

Podávám je s kečupem a tatarskou omáčkou.

Lenka Ťažárová, Březová

Za pár korun /12.09.13
Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Pavla Mráčková, Soběslav

Za pár korun /28.03.15
Drůbeží kuličky

Drůbeží kuličky

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dana Pešáková, Tábor

Za pár korun /26.12.15
Sekaná z cukety, salámu a sýru

Sekaná z cukety, salámu a sýru

Vyzkoušejte netradiční sekanou z cukety, salámu a sýru, která výborně chutná teplá i ...
Za pár korun /21.03.12
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama