Reklama
Bramborový závin
Fotogalerie:

Bramborový závin

Martina Melicharová

Vlašim

Tuhle neobyčejnou pochoutku ocení každý – jak k pivku, tak k vínu. Nejlepší je samozřejmě ještě teplá.

Martina Melicharová, Vlašim

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g brambory (vhodné jsou ty, které se po uvaření nerozpadají na kaši)
  • 1 lžička cukr
  • 3 lžíce mléko
  • 200 g polohrubá mouka
  • 15 g droždí
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • Náplň
  • 300 g vepřové škvarky
  • 2 cibule
  • svazek čerstvá petrželka
  • trocha sůl a pepř
  • 1 vejce na potření
  • na posypání kmín a hrubá sůl
  • na posypání válu mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do změknutí. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno.

  2. V misce smícháme cukr, vlažné mléko, lžíci mouky, droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do velké mísy na kynutí těsta přidáme k nastrouhaným bramborám zbytek mouky, sůl, vejce, vzešlý kvásek a zaděláme tužší těsto. To necháme na teplém místě nakynout.

  3. krok3

    Škvarky překrájíme na menší kousky. Cibulku očistíme, oloupeme a společně s petrželkou nasekáme nadrobno.

  4. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na 2 pláty silné asi 3 mm. Rozprostřeme na ně náplň, osolíme, opepříme a stočíme do závinů. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.

  5. krok5

    Po zavinutí šišky potřeme našlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí. Necháme pár minut znovu nakynout.

  6. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Během pečení můžeme povrch závinů přelít tukem, který při pečení vytéká ze škvarků.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy. Eva Svátková, Žatec
Za pár korun /03.04.16
Italské kuře po myslivecku

Italské kuře po myslivecku

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Za pár korun /19.09.12
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět.

Ivan Novotný, Ostrava

Za pár korun /20.04.15
Masové kostky

Masové kostky

Vaření mě baví, ráda zkouším nové recepty. Tento mě zaujal.
Jana Mencáková, Lhota ...
Za pár korun /10.10.08
Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Za pár korun /28.02.12
Krkovička na cibulce a česneku

Krkovička na cibulce a česneku

Nejlepší přílohou jsou chlupaté knedlíky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /07.07.14
 

Nejnovější

Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct. Dominika Caisová, Zlín
Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jsou krásně nadýchané a voňavé.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /26.02.17
Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Ochutnej a hned poznáš ten rozdíl.

Petra Voglová, Stražisko

Sladký život /26.02.17
Muffiny s čokoládou Margot

Muffiny s čokoládou Margot

I muffiny můžou chutnat jako perník!

Michaela Bluchová,  Ostrava

Sladký život /26.02.17
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama