Reklama
Reklama
Bramborový závin
Fotogalerie:

Bramborový závin

Martina Melicharová

Vlašim

Tuhle neobyčejnou pochoutku ocení každý – jak k pivku, tak k vínu. Nejlepší je samozřejmě ještě teplá.

Martina Melicharová, Vlašim

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g brambory (vhodné jsou ty, které se po uvaření nerozpadají na kaši)
  • 1 lžička cukr
  • 3 lžíce mléko
  • 200 g polohrubá mouka
  • 15 g droždí
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • Náplň
  • 300 g vepřové škvarky
  • 2 cibule
  • svazek čerstvá petrželka
  • trocha sůl a pepř
  • 1 vejce na potření
  • na posypání kmín a hrubá sůl
  • na posypání válu mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do změknutí. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno.

  2. V misce smícháme cukr, vlažné mléko, lžíci mouky, droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do velké mísy na kynutí těsta přidáme k nastrouhaným bramborám zbytek mouky, sůl, vejce, vzešlý kvásek a zaděláme tužší těsto. To necháme na teplém místě nakynout.

  3. krok3

    Škvarky překrájíme na menší kousky. Cibulku očistíme, oloupeme a společně s petrželkou nasekáme nadrobno.

  4. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na 2 pláty silné asi 3 mm. Rozprostřeme na ně náplň, osolíme, opepříme a stočíme do závinů. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.

  5. krok5

    Po zavinutí šišky potřeme našlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí. Necháme pár minut znovu nakynout.

  6. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Během pečení můžeme povrch závinů přelít tukem, který při pečení vytéká ze škvarků.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius na smetanové zelenině

Pangasius na smetanové zelenině

Ryby připravujeme alespoň jednou týdně.  Šárka ...
Za pár korun /27.02.12
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Připrav si ji rovnou do zásoby.
Eva Kordíková, Dražejov
Za pár korun /23.05.11
Škvarky z kapra

Škvarky z kapra

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /28.07.18
Tiramisky

Tiramisky

Sladká jednohubka z piškotů je pochoutka.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /01.12.08
Borůvky se zakysanou smetanou

Borůvky se zakysanou smetanou

Mé děti už nechtějí jíst nic jiného! Tuhle dobrůtku dělám jako snídani, dezert ...

Za pár korun /17.07.17
Kančí řízky v jogurtovém šálu

Kančí řízky v jogurtovém šálu

Marináda maso nádherně zjemní. 

Eva Jonášová, Jihlava 

Za pár korun /15.03.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama