Reklama
Bramborový salát
Fotogalerie:

Bramborový salát

Ladislav Vesecký

Zlaté Hory

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • 2 sterilované okurky
  • 50-80 g sterilovaná červená paprika
  • 1 uvařená nastrouhaná mrkev
  • 2 střední cibule
  • 2 kg brambory uvařené ve slupce
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce tatarská omáčka
  • Domácí majonéza:
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej podle potřeby
  • Na ozdobu:
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • kousek sterilované papriky
  • pár lístků pažitky nebo petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme na drobné kousky nakrájené okurky,  papriku, uvařenou nastrouhanou mrkev a slitý hrášek. Cibuli pokrájíme, dáme do sítka a spaříme vařící vodou. Pak ji zalijeme studenou vodou, vymačkáme a dáme k ostatním  surovinám do mísy (dělá se to, aby cibule nenadýmala).

  2. Přes mřížku protlačíme oloupané a vychlazené brambory. Vše lehce promícháme, dosolíme a opepříme. Přidáme tatarskou omáčku a majonézu.

  3. Domácí majonézu připra­víme tak, že do nádobky roz­klepneme dvě syrová vejce. Začneme šlehat a pomaloučku přiléváme slunečnicový olej. Lijeme a šleháme tak dlouho, až začne majonéza houstnout.

  4. Salát ozdobíme vařenými vejci, sterilovanou paprikou a lehce posypeme pokrájenou pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s pečeným kuřátkem, uzeným masem, řízkem apod. Hodí se ke každému masu.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nivové taštičky s hruškou

Nivové taštičky s hruškou

Spojení plísňového sýra s ovocem je naprosto fantastické. Pavla Tvarohová, Praha
Za pár korun /16.03.15
Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /31.05.14
Omeleta  se špenátem

Omeleta se špenátem

Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha
Za pár korun /09.11.08
Pomazánky na chlebíčky

Pomazánky na chlebíčky

Všem mým hostům vždycky chutnají.
Pavlína Krajčiová, Karviná
Za pár korun /24.11.08
Buřty v kečupu

Buřty v kečupu

Pochoutku z buřtů jsem poprvé ochutnala na návštěvě u kamarádky. Tehdy to ...
Za pár korun /05.01.09
Dušená krkovice na zelenině

Dušená krkovice na zelenině

K tomuto šťavnatému masu podávám obvykle vařenou rýži.

Lenka Kantorová, Ronov nad ...

Za pár korun /09.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu