Reklama
Bramborový osúch
Fotogalerie:

Bramborový osúch

Elena Ortová

Nové Strašecí

Brambory by měly být spíš větší.

Elena Ortová, Nové Strašecí

Ingredience

  • 7 ks vařené brambory
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 300 ml mléko
  • 500 g polohrubá mouka
  • 100 ml olej
  • 2 ks zakysaná smetana
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozmícháme se lžící cukru a 100 ml mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, nastrouháme 1 vařený brambor, osolíme, přidáme kvásek, olej  a vypracujeme těsto. Přikryjeme a necháme kynout.

  2. Zbylé brambory nastrouháme, přidáme smetany, sůl a pepř a zředíme max. 200 ml mléka, aby se směs lépe roztírala. Promícháme a rozdělíme na 2 části stejně jako vykynuté těsto. Vyválíme asi 1 cm silné pláty, dáme je na plech a potřeme směsí brambor a smetany. Pečeme 20 minut při 180 °C.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Vynikající večeře, která nezbude. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /17.02.16
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
Makovec s ořechy

Makovec s ořechy

Aneta Woźnická, Litoměřice

Za pár korun /02.11.18
Sýrová bábovka

Sýrová bábovka

Tebe ani tvé hosty rozhodně nezklame.

Jiřina Holečková, Karviná

Za pár korun /19.01.17
Roláda s kuřecími jatýrky

Roláda s kuřecími jatýrky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Lenka Mačoková, Brno

Za pár korun /01.07.15
Omáčka ze srdíček

Omáčka ze srdíček

Kuřecí srdíčka nám moc chutnají.

Lucie Ožanová, Havířov

Za pár korun /07.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu