Reklama
Bramborový koláč s rozmarýnem
Fotogalerie:

Bramborový koláč s rozmarýnem

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i samostatně s čerstvou zeleninou.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 100 g strouhaný sýr
  • 1 lžíce sekaná pažitka
  • 1 cibule
  • 50 g slanina
  • 400 g brambory
  • 5 ks vejce
  • 200 ml zakysaná smetana
  • 5 stroužků česnek
  • sůl a pepř
  • rozmarýn
  • Těsto :
  • 200 g hladká mouka
  • 125 g Máslo
  • 700 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme a prolisujeme. Přidáme mouku, změklé máslo a vypracujeme středně tuhé těsto.
  2.  Náplň: Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli, slaninu a  brambory. Směs necháme vychladnout a pak ji smícháme se zakysanou smetanou ,vejci a prolisovaným česnekem. Podle potřeby ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
  3. Sýr nastrouháme a promícháme s nasekanou pažitkou. Pečící formu vytřeme tukem a vysypeme strouhankou, rukama do ní napěchujeme těsto a vložíme náplň. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50minut.  Ke konci pečení posypeme sýrem a pažitkou. Koláč podáváme jako přílohu k masům nebo ho konzumujeme samostatně.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou. Pavla Mráčková, Soběslav
Za pár korun /28.03.15
Pekáče

Pekáče

Jsou výborné. Dělám je docela často.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Za pár korun /23.05.11
Těstoviny s pečeným lilkem

Těstoviny s pečeným lilkem

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Za pár korun /01.10.15
Roláda s vejci a okurkou

Roláda s vejci a okurkou

Místo salámu můžeš zkusit také párek.

Ivana Šůsová, Písek

Za pár korun /26.09.13
Slaný závin

Slaný závin

Mňamka k večeři nebo pro návštěvu.
Katka Kubů, Praha
Za pár korun /18.08.08
Rychlá klobásková omáčka

Rychlá klobásková omáčka

Když je velký hlad, hutná omáčka přijde vhod.

Karin Dohnálková, Dubňany

Za pár korun /21.09.12
 

Nejnovější

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat....
Za pár korun /24.05.17
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /24.05.17
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Muffiny se šlehačkou

Muffiny se šlehačkou

Jahodové máme nejraději.

Linda Hojsová, Beroun

Sladký život /24.05.17
Smetanový nepečený dort s jahodami

Smetanový nepečený dort s jahodami

Šlehačka se dá koupit rýžová, kokosová i sójová.

Ivana Bartušková, Luka...

Sladký život /24.05.17
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama