Reklama
Reklama
Bramborový koláč s rozmarýnem
Fotogalerie:

Bramborový koláč s rozmarýnem

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i samostatně s čerstvou zeleninou.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 100 g strouhaný sýr
  • 1 lžíce sekaná pažitka
  • 1 cibule
  • 50 g slanina
  • 400 g brambory
  • 5 ks vejce
  • 200 ml zakysaná smetana
  • 5 stroužků česnek
  • sůl a pepř
  • rozmarýn
  • Těsto :
  • 200 g hladká mouka
  • 125 g Máslo
  • 700 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme a prolisujeme. Přidáme mouku, změklé máslo a vypracujeme středně tuhé těsto.
  2.  Náplň: Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli, slaninu a  brambory. Směs necháme vychladnout a pak ji smícháme se zakysanou smetanou ,vejci a prolisovaným česnekem. Podle potřeby ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
  3. Sýr nastrouháme a promícháme s nasekanou pažitkou. Pečící formu vytřeme tukem a vysypeme strouhankou, rukama do ní napěchujeme těsto a vložíme náplň. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50minut.  Ke konci pečení posypeme sýrem a pažitkou. Koláč podáváme jako přílohu k masům nebo ho konzumujeme samostatně.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Tuhle houbu jíme často, je velmi zdravá. Monika Zelená, Benešov
Za pár korun /22.02.15
Karbanátky v cornflakes

Karbanátky v cornflakes

Karbanátky mají krásně křupavou krustu.

Jana Hlavsová, Kolín

Za pár korun /24.04.15
Zapečená kaše se šunkou

Zapečená kaše se šunkou

Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. ...
Za pár korun /16.01.12
Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

Jídlo, které zasytí a navíc skvěle chutná.

Radana Gregorková, Olomouc

Za pár korun /15.05.16
Bramborový salát

Bramborový salát

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /01.02.15
Rajská polévka s knedlíčky

Rajská polévka s knedlíčky

Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy...
Za pár korun /08.12.08
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama