Brambory máme rádi na všechny způsoby.
Helena Filáková, Plzeň
Ingredience
- Suroviny
- 3-4 velké vařené brambory
- trocha sůl a pepř
- 4 lžíce olej
- 1 velká červená cibule
- 3 (červená, zelená) paprika
- 6 vejce
- 150g dušená šunka
- 100g strouhaný sýr
- na ozdobu dle potřeby nať z cibulky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a brambory zprudka opečeme. Přesuneme je do zapékací mísy a do pánve dáme zbývající olej, na kterém orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, kousky paprik a šunky.
-
Paprikovou směs přidáme k bramborám, vše promícháme, uhladíme v zapékací míse a zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Nahoru nasypeme strouhaný sýr a dáme zapékat při 200 °C asi na 15–20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou zelenou cibulkou.
-
TIP: Aby byl pokrm pikantnější, můžeš do paprikové směsi přidat nadrobno pokrájenou chilli papričku.