Obyčejné jídlo, které celá rodina miluje.
Ivo Zdenický, Přerov
Ingredience
- 1 cibule
- 4 špekáčky
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce sádlo
- 2 lžíce sladká paprika
- sůl, pepř a dcený kmín podle chuti
- 500 ml masový vývar
- 6 ks větší brambory
- asi 2 lžíce hladká mouka
- trocha vody
- 1 lžička majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a společně osmahneme v kastrolu na sádle. Pak přisypeme nakrájené špekáčky a krátce je orestujeme. Směs zasypeme paprikou, osolíme, ochutíme pepřem a kmínem, zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a společně vaříme asi 10 minut.
-
Mouku rozmícháme v troše vody, vlijeme do kastrolu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec dochutíme majoránkou.