Reklama
Bramborový chléb s ořechy
Fotogalerie:

Bramborový chléb s ořechy

Zuzana Hrubá

Plzeň

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám.

Zuzana Hrubá, Plzeň

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 3 středně velké brambory – uvařené
  • 1 kg hladká mouka
  • 3 lžičky sůl
  • 3 lžičky cukr
  • 3 lžičky drcený kmín
  • 3 lžíce ocet
  • 100 g vlašské ořechy
  • 80 g droždí
  • 330 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme, nakrájíme na kosty a orestujeme dosklovita na oleji. Vychladíme. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme smaženou cibuli, hladkou mouku, sůl, cukr, kmín, ocet, ořechy a rozdrobíme droždí. Přilijeme vodu a vypracujeme v míse těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
  2. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme dva bochníky chleba. Přendáme je na plech s pečícím papírem, ostrým nožem nařízneme svrchu příčné řezy a necháme ještě asi půl hodiny kynout.

  3. Nakynuté pečivo pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Jestli je chléb upečený, poznáme podle barvy spodní strany pečiva. Mírně nadzvedneme chléb lopatkou – spodní část musí být zlatavá. Chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě a až poté krájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rajská fazolačka

Rajská fazolačka

Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná. Dita Kroupová, Chlumec ...
Za pár korun /30.03.10
Pikantní čočková polévka

Pikantní čočková polévka

Netypická, ale lahodná polévka.

Radka Faltýnková, Určice

Za pár korun /27.05.13
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Drůbeží játra na zelenině

Drůbeží játra na zelenině

Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.

Marta ...

Za pár korun /07.01.17
Zelný štrůdl

Zelný štrůdl

Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký ...
Za pár korun /06.10.08
Kuřecí indická polévka

Kuřecí indická polévka

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Terezie Vachová, Praha

Za pár korun /30.03.13
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama