Bramborový chléb s ořechy
Fotogalerie:

Bramborový chléb s ořechy

Zuzana Hrubá

Plzeň

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám.

Zuzana Hrubá, Plzeň

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 3 středně velké brambory – uvařené
  • 1 kg hladká mouka
  • 3 lžičky sůl
  • 3 lžičky cukr
  • 3 lžičky drcený kmín
  • 3 lžíce ocet
  • 100 g vlašské ořechy
  • 80 g droždí
  • 330 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme, nakrájíme na kosty a orestujeme dosklovita na oleji. Vychladíme. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme smaženou cibuli, hladkou mouku, sůl, cukr, kmín, ocet, ořechy a rozdrobíme droždí. Přilijeme vodu a vypracujeme v míse těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
  2. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme dva bochníky chleba. Přendáme je na plech s pečícím papírem, ostrým nožem nařízneme svrchu příčné řezy a necháme ještě asi půl hodiny kynout.

  3. Nakynuté pečivo pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Jestli je chléb upečený, poznáme podle barvy spodní strany pečiva. Mírně nadzvedneme chléb lopatkou – spodní část musí být zlatavá. Chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě a až poté krájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Tento netradičně upravený chřest je prostě vynikající. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /28.03.17
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
Bábovka z brambor

Bábovka z brambor

Na talíři vypadá moc hezky, podávej ji s čerstvou zeleninou.

Pavla Csejteyová, Netolice

...
Za pár korun /12.12.12
Česnekový koláč

Česnekový koláč

Podávám ho hostům, výborně se hodí k vínu.
Ivana Pavlíková, Brno
Za pár korun /22.02.10
Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...

Za pár korun /27.05.17
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama