Reklama
Bramborový chléb s ořechy
Fotogalerie:

Bramborový chléb s ořechy

Zuzana Hrubá

Plzeň

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám.

Zuzana Hrubá, Plzeň

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 3 středně velké brambory – uvařené
  • 1 kg hladká mouka
  • 3 lžičky sůl
  • 3 lžičky cukr
  • 3 lžičky drcený kmín
  • 3 lžíce ocet
  • 100 g vlašské ořechy
  • 80 g droždí
  • 330 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme, nakrájíme na kosty a orestujeme dosklovita na oleji. Vychladíme. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme smaženou cibuli, hladkou mouku, sůl, cukr, kmín, ocet, ořechy a rozdrobíme droždí. Přilijeme vodu a vypracujeme v míse těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
  2. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme dva bochníky chleba. Přendáme je na plech s pečícím papírem, ostrým nožem nařízneme svrchu příčné řezy a necháme ještě asi půl hodiny kynout.

  3. Nakynuté pečivo pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Jestli je chléb upečený, poznáme podle barvy spodní strany pečiva. Mírně nadzvedneme chléb lopatkou – spodní část musí být zlatavá. Chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě a až poté krájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou. Milada Hlavová, Praha
Za pár korun /29.03.16
Masové kuličky

Masové kuličky

Mleté masíčko je levné, recept se ti bude jistě hodit.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /04.12.12
Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory

Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory

Výborný a rychlý recept vhodný jak na dobrý oběd, tak na rychlou večeři.

Tereza ...

Za pár korun /07.01.14
Rozinková srdíčka

Rozinková srdíčka

Zdravé mlsání ke kávičce, které se dá použít i jako vánoční cukroví.
Nikola ...
Za pár korun /17.12.12
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Hubertova játrová bašta

Hubertova játrová bašta

Nejlepší je anglická nebo papriková slanina.

Lenka Němcová, Příkazy

Za pár korun /17.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu