Reklama
Reklama
Bramborovo-špenátové placičky
Fotogalerie:

Bramborovo-špenátové placičky

Helena Wiederlechnerová

Praha

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 kg brambory
  • 150 g čerstvý špenát
  • 1/2 pórek
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 4 lžíce hladká mouka
  • špetka sůl a pepř
  • trocha vegeta
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Omytý špenát nasekáme a pórek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Brambory smícháme se špenátem a pórkem, přidáme česnek, vejce, mouku, koření, sůl a vše promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a pomoučenou lžící tvoříme placičky, které smažíme dozlatova. Dobrou přílohou je zeleninový salát.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaný pangasius se zeleninou

Zapékaný pangasius se zeleninou

Zeleninou rozhodně nemusíš šetřit. Barbora Šebestíková, Píšť
Za pár korun /08.02.16
Hovězí na kořenové zelenině

Hovězí na kořenové zelenině

Naše oblíbená úprava hovězího.

Barbora Gavláková, Havířov

Za pár korun /06.06.12
„Vohrnouše“

„Vohrnouše“

Krajové pečivo z oblasti Berounska. Název je od zahrnutého okraje.
Monika ...
Za pár korun /31.01.11
Zákusek z polenty

Zákusek z polenty

Příprava polenty je velice jednoduchá.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /11.06.15
Zelníky

Zelníky

Připomínají bramboráčky, ale nejsou tak tučné.
Jarmila Hodačová, Bílina
Za pár korun /01.08.11
Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Tento netradičně upravený chřest je prostě vynikající.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /28.03.17
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama