Reklama
Bramborovo-špenátové placičky
Fotogalerie:

Bramborovo-špenátové placičky

Helena Wiederlechnerová

Praha

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 kg brambory
  • 150 g čerstvý špenát
  • 1/2 pórek
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 4 lžíce hladká mouka
  • špetka sůl a pepř
  • trocha vegeta
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Omytý špenát nasekáme a pórek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Brambory smícháme se špenátem a pórkem, přidáme česnek, vejce, mouku, koření, sůl a vše promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a pomoučenou lžící tvoříme placičky, které smažíme dozlatova. Dobrou přílohou je zeleninový salát.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory

Zapečené brambory

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /22.01.19
Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný!

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /08.02.12
Gulášek plný chutí

Gulášek plný chutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /12.08.18
Míchaná vajíčka s cuketou

Míchaná vajíčka s cuketou

Ještě na podzim dozrávají na naší zahradě cukety. Proto je přidáváme skoro ...
Za pár korun /16.01.10
Hovězí sekaná s houbami

Hovězí sekaná s houbami

Jedna z našich oblíbených pochoutek.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.04.17
Plěné zelné listy

Plěné zelné listy

Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti...
Za pár korun /24.11.08
 

Nejnovější

Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk
Za pár korun /20.02.20
Zapečené cibule s bešamelem

Zapečené cibule s bešamelem

Podle receptu

Bohdany Kučerkové ze Sušice

Za pár korun /20.02.20
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Kuře na česneku a jablkách

Kuře na česneku a jablkách

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /20.02.20
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama