Reklama
Bramborovo-špenátové placičky
Fotogalerie:

Bramborovo-špenátové placičky

Helena Wiederlechnerová

Praha

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 kg brambory
  • 150 g čerstvý špenát
  • 1/2 pórek
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 4 lžíce hladká mouka
  • špetka sůl a pepř
  • trocha vegeta
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Omytý špenát nasekáme a pórek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Brambory smícháme se špenátem a pórkem, přidáme česnek, vejce, mouku, koření, sůl a vše promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a pomoučenou lžící tvoříme placičky, které smažíme dozlatova. Dobrou přílohou je zeleninový salát.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Smažené krabí tyčinky. Alena Černínová, Ostrava-Poruba
Za pár korun /16.03.12
Hašé z mletého masa

Hašé z mletého masa

Jednodušší recept snad ani neexistuje.
Květoslava Šalamonová, Kodaň
Za pár korun /29.12.10
Čína po našem

Čína po našem

Nejlepší je s rýží smíchanou s trochou pohanky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.05.14
Ragby karbanátky

Ragby karbanátky

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Olga Pysarenko, Praha

Za pár korun /18.02.17
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Gabriela Jílková, Polička

Za pár korun /24.01.19
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu