Reklama
Reklama
Bramborovo-špenátové placičky
Fotogalerie:

Bramborovo-špenátové placičky

Helena Wiederlechnerová

Praha

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 kg brambory
  • 150 g čerstvý špenát
  • 1/2 pórek
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 4 lžíce hladká mouka
  • špetka sůl a pepř
  • trocha vegeta
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Omytý špenát nasekáme a pórek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Brambory smícháme se špenátem a pórkem, přidáme česnek, vejce, mouku, koření, sůl a vše promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a pomoučenou lžící tvoříme placičky, které smažíme dozlatova. Dobrou přílohou je zeleninový salát.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chalupářská bašta

Chalupářská bašta

Přijde nám k chuti, je jednoduchá a rychle hotová. Jaroslava Horáková, ...
Za pár korun /15.12.08
Zapékané rizoto

Zapékané rizoto

Podávám je s okurkou nebo s okurkovým salátem.
Eliška Kubíčková, Ostrava
...
Za pár korun /23.05.11
Domácí brusinková paštika

Domácí brusinková paštika

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů.

Hana Veselá, Žirovnice

Za pár korun /16.12.13
Turnovské placky s mákem

Turnovské placky s mákem

Recept mám od své babičky. Je to dobrota.
Milena Pavelková, Tábor
Za pár korun /15.12.08
Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Pozvi hosty na zahradu a servíruj v miskách.
Zuzana Kratochvílová, Přerov
Za pár korun /09.11.10
Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice

Za pár korun /27.05.18
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama