Reklama
Bramborovo-mrkvové noky
Fotogalerie:

Bramborovo-mrkvové noky

Jasmína Vrkalová

Brno

Recept jsem vymyslela sama, manželovi i synovi moc chutnalo.

Jasmína Vrkalová, Brno

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 300 g mrkev
  • 1 vejce
  • 150 g polohrubá mouka
  • trocha soli
  • 250 g ricotta
  • 1 cibule
  • 200 g anglická slanina
  • 1 lžíce sádlo
  • na ozdobu několik lístků bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory a mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, polohrubou mouku, sůl a vše dobře promícháme. Mělo by vzniknout těstíčko podobné těstu na bramboráky, jen trochu tužší. Podle potřeby přidáme ještě trochu mouky.

  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pomocí dvou malých lžiček tvoříme nočky, vkládáme je do vroucí vody a vaříme přibližně 8 minut, než vyplavou na hladinu.

  3. V hrnci rozehřejeme ricottu a vmícháme uvařené noky. Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a obojí ope­čeme na sádle. Hotové noky polijeme cibulovo-slaninovou směsí, ozdobíme bylinkami a podáváme.

Tip redakce

Ricottu můžeš nahradit 33% smetanou, místo osmažené cibule noky posypej nasekanou mladou cibulkou.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Nejlepší jsou s bramborovou kaší. Klára Janků, Brno
Za pár korun /03.08.12
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Za pár korun /24.02.12
Pórkové palačinky

Pórkové palačinky

Podáváme je se zeleninovou oblohou.

Věra Kmínková, Hořice

Za pár korun /27.07.15
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Skvělá se šťouchanými bramborami.
Ivana Černá, Praha
Za pár korun /27.12.11
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Máme rádi sladké moučníky, ale tento slaný koláč jim bez problému konkuruje.
Jana ...
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu