Ingredience
- 500 g brambory
- 1 vejce
- 3 hrsti mouka hrubá
- 3 hrsti krupice
- špetka sůl
- dle potřeby strouhanka na obalování
- 200 g sýr cihla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme těsto jako na bramborové knedlíky – nastrouhané brambory vařené ve slupce, vejce, krupici, mouku a sůl na vále zpracujeme.
-
Z těsta utvoříme placičky. Do každé vložíme hranolek tvrdého sýra široký 1 x 1 cm a dlouhý asi 8 cm. Placičku svineme do válečku o délce přibližně 10 cm.
-
Každý váleček obalíme ve strouhance a smažíme buď na pánvi, nebo lépe ve fritovacím hrnci asi 2 minuty při podobné teplotě, jako když se připravuje smažený sýr. Hotové válečky podáváme s kečupem nebo s tatarskou omáčkou jako sytější svačinu nebo lehkou večeři.
TIP: Místo tvrdého sýra můžeš do bramborové placičky před svinutím vložit hranolek hermelínu nebo nivy.
Jestli máš těsto příliš tuhé, je možné do něj přidat malinko čerstvého mléka.