Reklama
Bramborové válečky  se sýrem
Fotogalerie:

Bramborové válečky se sýrem

Marta Veselá

Praha
Recept přinesl manžel z nějakého občerstvení. Je překvapivě dobrý.
Marta Veselá, Praha

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 1 vejce
  • 3 hrsti mouka hrubá
  • 3 hrsti krupice
  • špetka sůl
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • 200 g sýr cihla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme těsto jako na bramborové knedlíky – nastrouhané brambory vařené ve slupce, vejce, krupici, mouku a sůl na vále zpracujeme.
  2. Z těsta utvoříme placičky. Do každé vložíme hranolek tvrdého sýra široký 1 x 1 cm a dlouhý asi 8 cm. Placičku svineme do válečku o délce přibližně 10 cm.
  3. Každý váleček obalíme ve strouhance a smažíme buď na pánvi, nebo lépe ve fritovacím hrnci asi 2 minuty při podobné teplotě, jako když se připravuje smažený sýr. Hotové válečky podáváme s kečupem nebo s tatarskou omáčkou jako sytější svačinu nebo lehkou večeři.

    TIP: Místo tvrdého sýra můžeš do bramborové placičky před svinutím vložit hranolek hermelínu nebo nivy.
    Jestli máš těsto příliš tuhé, je možné do něj přidat malinko čerstvého mléka.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová polévka

Dýňová polévka

V Albertu prodávají dýně hokaido celý rok. Jaroslava Hrubá, Lovosice
Za pár korun /22.12.11
Dušené kedlubny s pečenými párky

Dušené kedlubny s pečenými párky

Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na ...
Za pár korun /04.08.11
Rizoto z trouby

Rizoto z trouby

Jednoduché a šťavnaté rizoto.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /16.01.13
Špagetová bábovka

Špagetová bábovka

Zapečená slaná dobrota sypaná strouhaným sýrem vypadá jako pocukrovaná. Tvar bábovky ...
Za pár korun /22.01.09
Nakládané buřty s cherry rajčaty

Nakládané buřty s cherry rajčaty

Zkusila jsem klasické utopence trochu ozvláštnit. Všem to chutnalo a od té doby je ...
Za pár korun /10.09.10
Rajská fazolačka

Rajská fazolačka

Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná.
Dita Kroupová, Chlumec ...
Za pár korun /30.03.10
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama