Reklama
Bramborové lasagne
Fotogalerie:

Bramborové lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Kláry Vepřekové z Prahy

Ingredience

  • BEŠAMEL:
  • 40  g másla
  • 40  g hladké mouky
  • 500  ml mléka
  • sůl, mletý bílý pepř
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 100  g tvrdého sýra
  • tuk a strouhanka
  • LASAGNE:
  • 3 a 1/2 hrnku najemno nastrouhaných ve slupce uvařených brambor
  • 2 a 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • 10 listů kapusty
  • 2 lžíce nasekané naťové petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme je moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polovinou mléka, prošleháme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme zbylé mléko a za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až vznikne hustá kaše.

  2. Kapustové listy očistíme, tuhé stonky odkrojíme nebo rozklepeme. Vložíme je do vroucí vody a krátce oblanšírujeme. Vyjmeme je a ihned je ochladíme ve studené vodě.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Brambory promícháme s moukou, škrobovou moučkou, solí a vejcem. Zaděláme těsto, které rozdělíme na 4 části. Z každé rozválíme plát velký jako forma.

  4. Jeden plát položíme na dno formy a poklademe třetinou kapustových listů. Na ně rozetřeme trochu bešamelu a mírně posypeme sýrem. Opět zakryjeme dalším rozváleným plátem těsta, poklademe kapustou, potřeme bešamelem a posypeme trochou sýra. Postup ještě 1x zopakujeme.

  5. Poslední vrstvou bude plát těsta, který zalijeme zbylým bešamelem, posypeme zbytkem sýra a v troubě při 170 °C zapékáme asi 40 minut. Lasagne na závěr posypeme petrželkou.

Tip redakce

Namísto kapusty můžeš použít kadeřávek, který má mnohem jemnější chuť.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Chutný a zdravý oběd, který rozhodně nedá moc práce. Tereza Hájková, ...
Za pár korun /14.07.13
Bramborák se zelím a masem

Bramborák se zelím a masem

Zasytí tě a jistě si i skvěle pochutnáš.
Dana Dlouhá, Frýdlant
Za pár korun /15.01.10
Šátečky z nudlového těsta

Šátečky z nudlového těsta

Můžeme je plnit podle chuti i jinou nádivkou.

Monika Janečková, Nymburk

Za pár korun /06.06.16
Utopenci v omáčce

Utopenci v omáčce

Vynikající s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Monika Kupcová, Olomouc

Za pár korun /11.11.12
Rybí flamendr

Rybí flamendr

Máme rádi ostřejší jídla a recept na flamendra jsme si upravili na míru. 

Petra ...

Za pár korun /27.02.12
Zapékaný pangasius se zeleninou

Zapékaný pangasius se zeleninou

Zeleninou rozhodně nemusíš šetřit.

Barbora Šebestíková, Píšť

Za pár korun /08.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu