Reklama
Bramborové lasagne
Fotogalerie:

Bramborové lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Kláry Vepřekové z Prahy

Ingredience

  • BEŠAMEL:
  • 40  g másla
  • 40  g hladké mouky
  • 500  ml mléka
  • sůl, mletý bílý pepř
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 100  g tvrdého sýra
  • tuk a strouhanka
  • LASAGNE:
  • 3 a 1/2 hrnku najemno nastrouhaných ve slupce uvařených brambor
  • 2 a 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • 10 listů kapusty
  • 2 lžíce nasekané naťové petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme je moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polovinou mléka, prošleháme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme zbylé mléko a za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až vznikne hustá kaše.

  2. Kapustové listy očistíme, tuhé stonky odkrojíme nebo rozklepeme. Vložíme je do vroucí vody a krátce oblanšírujeme. Vyjmeme je a ihned je ochladíme ve studené vodě.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Brambory promícháme s moukou, škrobovou moučkou, solí a vejcem. Zaděláme těsto, které rozdělíme na 4 části. Z každé rozválíme plát velký jako forma.

  4. Jeden plát položíme na dno formy a poklademe třetinou kapustových listů. Na ně rozetřeme trochu bešamelu a mírně posypeme sýrem. Opět zakryjeme dalším rozváleným plátem těsta, poklademe kapustou, potřeme bešamelem a posypeme trochou sýra. Postup ještě 1x zopakujeme.

  5. Poslední vrstvou bude plát těsta, který zalijeme zbylým bešamelem, posypeme zbytkem sýra a v troubě při 170 °C zapékáme asi 40 minut. Lasagne na závěr posypeme petrželkou.

Tip redakce

Namísto kapusty můžeš použít kadeřávek, který má mnohem jemnější chuť.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pekáče

Pekáče

Jsou výborné. Dělám je docela často. Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Za pár korun /23.05.11
Maso v rýžovém závitku

Maso v rýžovém závitku

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /29.07.18
Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

Tradiční polévka v trochu jiné úpravě.

Lenka Kořínková, Humpolec

Za pár korun /28.01.14
Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Tuhle houbu jíme často, je velmi zdravá.

Monika Zelená, Benešov

Za pár korun /22.02.15
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší. 

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /27.02.12
Houboví taliáni

Houboví taliáni

Recept určitě stojí za vyzkoušení. Jsou vynikající.
Irena Zelenková, Rakovník
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu