Reklama
Bramborové koule plněné sýrovou směsí
Fotogalerie:

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Andrea Jílková

Polička

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • 6 ks střední brambory
  • 2 vejce
  • trocha soli
  • 50 g krupice
  • 200 g hrubá mouka
  • Sýrová náplň:
  • 100 g eidam
  • 50 g niva
  • 1 hermelín
  • olej na smažení
  • 2 jarní cibulky na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, krupici, zamícháme a přidáme hrubou mouku. Vytvoříme těsto, z kterého děláme placičky.

  2. Všechny sýry nastrouháme nahrubo a smícháme. Na placičky dáváme vždy přibližně 2 lžičky sýra, pak tyto „knedlíky“ zabalíme a uděláme hladké koule.

  3. Vkládáme je do fritézy s olejem rozpáleným asi na 170 °C. Když knedlíky zezlátnou, vyjmeme je a necháme přebytečný tuk odsát na papírovém ubrousku. Omyjeme jarní cibulku, pokrájíme najemno a pak ji osmažíme na troše oleje. Koule posypeme a můžeme podávat. Nejlépe chutnají horké.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané halušky

Zapékané halušky

Nám moc chutnají, dej si taky. Lenka Lajtkepová, Blížkovice
Za pár korun /13.10.11
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Jestli tvůj muž nechce jíst zeleninu, zabal mu ji do masa.

Růžena Bouzková, Znojmo

Za pár korun /06.02.13
Houbovo-bramborový dort

Houbovo-bramborový dort

Houby milujeme všichni, hned jak začne sezona, vyrážíme do lesa s dětmi i s vnoučaty.

...

Za pár korun /06.04.13
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Hubnutí je kumšt. Nikdy jsem nepochopila, proč se tuk na tělo tak lehce nabaluje a tak ...
Za pár korun /08.05.13
Plněná paprika po čínsku

Plněná paprika po čínsku

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Za pár korun /15.06.12
Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Tuhle houbu jíme často, je velmi zdravá.

Monika Zelená, Benešov

Za pár korun /22.02.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama