Reklama
Bramborová kroketa se šunkou
Fotogalerie:
 

Bramborová kroketa se šunkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nejen na přípravě masa, ale i na příloze bychom si měli dát o Vánocích záležet. Šunkové kroketky jsou lahůdka!
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 200 g sýr plátkový
  • 200 g salám šunkový
  • špetka sůl
  • 100 ml mléko
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a v osolené vodě je vaříme. Když jsou uvařené, smícháme je s horkým mlékem a máslem a vyšleháme kaši.
  2. krok2 Připravíme si potravinovou fólii a položíme na ni 2–3 plátky sýra (podle velikosti plátků). Na sýr rozložíme hotovou bramborovou kaši a rovnoměrně ji rozetřeme po celé ploše sýra.
  3. krok3 Na střed kaše poklademe nakrájené kusy šunky. Takto připravený plát pomocí fólie zavineme do rovnoměrného válečku. Ten potom dáme zhruba na 20 minut ztuhnout do lednice.
  4. krok4 Stejně postupujeme se zbývajícími surovinami až do vyčerpání zásob. Mezitím připravíme těstíčko na obalování: v misce smícháme vejce, mouku, sůl a dvě lžíce mléka.
  5. krok5 Válečky zbavené fólie obalíme v těstíčku a poté ve strouhance. Krájíme na kousky a smažíme dozlatova.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská polévka s knedlíčky

Rajská polévka s knedlíčky

Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy...
Za pár korun /08.12.08
Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Jednoduchá dobrota, která nikoho nezklame.

Za pár korun /11.12.10
Houbové mističky

Houbové mističky

Elegantní předkrm se stane ozdobou tvého stolu. 

Hana Veselá, Příbram 

Za pár korun /07.02.12
Bulharský salát s řepou

Bulharský salát s řepou

Na dovolené nám všem moc chutnal.

Eliška Hejkalová Robová, Praha

Za pár korun /01.10.16
Rizoto se zelím a uzeným

Rizoto se zelím a uzeným

Naše po česku vylepšené rizoto je opravdu šťavnaté.

Pavla Lukačovičová, Dolní ...

Za pár korun /23.01.15
Tvarohové těstoviny naslano

Tvarohové těstoviny naslano

Nejsem žádný šéfkuchař, ale těstoviny se mi vždy povedou.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /27.07.13
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama