Ingredience
- Bramborák
- 2 lžíce mouka hladká
- dle potřeby tuk na smažení
- 3 lžíce mléko
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 2 stroužky česnek
- špetka majoránka
- 1 vejce
- 5 brambory
- Zelí
- 1 cibule velká
- 5 kostek cukr krupice
- 1/2 lžičky kmín
- dle chuti sůl
- 50 g špek
- 1 sklenice zelí sterilované
- Ostatní
- 500 g kýta vepřová uzená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mléko, sůl, pepř, česnek, majoránku, vejce a mouku. Odebereme přebytečnou vodu a usmažíme bramboráky.
-
Zelí ze sklenice dáme vařit. Nakrájený špek dáme na rozpálenou pánev. Do rozškvařeného špeku přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme. Do zelí přidáme sůl, kmín, cukr a vaříme 10 minut. Vmícháme cibuli a ještě 10 minut vaříme.
-
Povaříme maso. Podáváme s bramboráky a se zelím.