Reklama
Bramborák se zelím a masem
Fotogalerie:

Bramborák se zelím a masem

Dana Dlouhá

Frýdlant
Zasytí tě a jistě si i skvěle pochutnáš.
Dana Dlouhá, Frýdlant

Ingredience

  • Bramborák
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby tuk na smažení
  • 3 lžíce mléko
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • 1 vejce
  • 5 brambory
  • Zelí
  • 1 cibule velká
  • 5 kostek cukr krupice
  • 1/2 lžičky kmín
  • dle chuti sůl
  • 50 g špek
  • 1 sklenice zelí sterilované
  • Ostatní
  • 500 g kýta vepřová uzená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mléko, sůl, pepř, česnek, majoránku, vejce a mouku. Odebereme přebytečnou vodu a usmažíme bramboráky.
  2. Zelí ze sklenice dáme vařit. Nakrájený špek dáme na rozpálenou pánev. Do rozškvařeného špeku přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme. Do zelí přidáme sůl, kmín, cukr a vaříme 10 minut. Vmícháme cibuli a ještě 10 minut vaříme.
  3. Povaříme maso. Podáváme s bramboráky a se zelím.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ryba s mrkví a smetanou

Ryba s mrkví a smetanou

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné ...
Za pár korun /11.01.13
Slepice, co chutná našim dětem

Slepice, co chutná našim dětem

U nás doma jsou velmi oblíbené omáčky. Slepice na smetaně je jídlo, na které nedají ...
Za pár korun /21.07.08
Sýrové kopečky

Sýrové kopečky

Hrnečkovou metodou si připrav nejen sladkosti!
Růžena Vranová, Strakonice
Za pár korun /02.07.09
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka.

Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice

Za pár korun /07.11.13
Okurkový salát

Okurkový salát

V sezoně je spousta okurek. Připrav si z nich výborný salát na zimu.
Helena Macková, ...
Za pár korun /19.11.10
Tvarohové koláčky

Tvarohové koláčky

Vyber si bylinky, které máš rád.

Hana Šťastná, Olomouc

Za pár korun /21.03.16
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama