Reklama
Bramboračka s pórkem
Fotogalerie:

Bramboračka s pórkem

Eva Salajková

Kutná Hora

Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám drcený, nikdo ani nepozná, že tam je.

Eva Salajková, Kutná Hora

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 pórek
  • 250 g brambory
  • 25 g máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 300 ml mléko
  • 150 g tavený sýr
  • 1 lžička kmín
  • podle chuti sůl
  • 1 hrst bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pórek očistíme, brambory oloupeme a oboje nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo spolu s olejem, přidáme nakrájený pórek a brambory, kmín a krátce podusíme. Vše zalijeme 900 ml zeleninového bujonu a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  2. krok2

    V menším hrnci necháme v mléce ohřát a rozpustit tavený sýr. Vlijeme do polévky a podle chuti dosolíme.

  3. krok3

    Na závěr polévku posypeme sezonními bylinkami – například pažitkou či petrželkou.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lečo s plackami z brambor

Lečo s plackami z brambor

Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc ...
Za pár korun /29.12.10
Ďábelské dršťky

Ďábelské dršťky

Vařila je už moje babička a kdo má rád ostrá jídla, určitě si pochutná.
Karel ...
Za pár korun /21.04.10
Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou.

Kristýna Ambrožová, Třinec

Za pár korun /16.07.16
Mleté řízky se sýrem

Mleté řízky se sýrem

Ve spojení se sýrem jsou krásně šťavnaté.

Milena Hornová, Ústí nad Labem

Za pár korun /15.06.16
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Zapečené těstoviny jsou rychle hotové.
Renata Jesinková, Trnovany
Za pár korun /21.04.10
Šťáva z borůvek a malin

Šťáva z borůvek a malin

Můj tip, jak spotřebovat bohatou úrodu.

Miluše Andrlová, Choceň

Za pár korun /21.08.15
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama