Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám drcený, nikdo ani nepozná, že tam je.
Eva Salajková, Kutná Hora
Ingredience
- Ingredience
- 1 pórek
- 250 g brambory
- 25 g máslo
- 1 lžíce olej
- 1 kostka zeleninový bujon
- 300 ml mléko
- 150 g tavený sýr
- 1 lžička kmín
- podle chuti sůl
- 1 hrst bylinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek očistíme, brambory oloupeme a oboje nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo spolu s olejem, přidáme nakrájený pórek a brambory, kmín a krátce podusíme. Vše zalijeme 900 ml zeleninového bujonu a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
-
V menším hrnci necháme v mléce ohřát a rozpustit tavený sýr. Vlijeme do polévky a podle chuti dosolíme.
-
Na závěr polévku posypeme sezonními bylinkami – například pažitkou či petrželkou.